Bij wielerclub “Houdt de Ketting Strak” is algemeen bekend dat lid Gertie Tellegen uit Emst uitstekend zijn eigen kwaliteiten kent wat betreft het gemiddelde rijden.

Zo werd deze week de Cialfo rit verreden. Vooraf moeten de deelnemers dan opgeven met welk een gemiddelde ze denken het parcours over onbekende afstand af te leggen.

Vooraf krijgen ze bij de start inzage over de route. Dus niet over de afstand. Tellers en telefoons moeten bij de jury ingeleverd worden om vervolgens op te geven met welk een gemiddelde ze denken het parcours af te leggen. Achteraf horen ze dan de afstand en deze bleek 38 km te zijn.

En dat deed Gertie Tellegen het beste. Hij had opgegeven te rijden met een gemiddelde van 31.2 km. Uiteindelijk reed hij het parcours met een gemiddelde van 31.0 km. Knap werk van de Emsternaar.

Als tweede eindigde Sander Pannekoek uit Vaassen. Opgegeven een gemiddelde van 34.1 km en eindigde met een gemiddelde van 33.8 km. Als derde eindigde eveneens een Vaassenaar, te weten Bert Keizer.

Waren Tellegen en Pannekoek te langzaam met hetgeen ze hadden opgegeven, Keizer was daarentegen te snel. Hij had opgegeven te rijden met 33.1 km en aan de finish was zijn gemiddelde 33.6 km.

Pech was er onderweg voor Jan Dokter uit Epe, want hij reed lek.

Zie voor verdere uitslag: www.hdks.nl