Op 4 mei zal de jaarlijkse dodenherdenking plaatsvinden. Na de geslaagde festiviteiten op koningsdag bereidt de oranjecommissie Vaassen een plechtige herdenking voor. Deze landelijke herdenking is voor onze oorlogsslachtoffers die gevallen zijn in en na de tweede wereldoorlog.

 

 

Het progamma voor de herdenking is als volgt:

– 19:25 uur: Start plechtigheid op de begraafplaats aan de Apeldoornseweg

– 19:45 uur: Vertrek stille tocht vanaf de begraafplaats naar het monument op het terrein van Vaassen Flexible Packaging (Aluminium Industrie)

-20:00 uur: 2 minuten stilte bij het monument op het terrein van VFP

-20:10 uut: Vertrek stille tocht naar het monument voor  Vrede, Vrijheid en Verdraagzaamheid, op het Marktplein.

Bij het monument van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid zal er worden gesproken door een afgevaardigde van het college van B en W, en door de voorzitter van de Oranjecommissie: Peter Verstoep. Er zal ook een gedicht worden voorgelezen door Koen Huiskamp. Dit gedicht is gemaakt door David van Lokhorst, beide zitten in groep 8 van Basisschool ’t Mozaïek in Vaassen.

Muzikale ondersteuning zal geboden wordt door David Sirre.

“Vrijheid geef je door” is een bekende uitspraak van het landelijke comitè 4 en 5 mei, het doorgeven van vrijheid begint met het herdenken van het verleden. Daarom de oproep om als gezin deel te nemen aan onze herdenking.

Na deze plechtigheid wordt u van harte uitgenodigd in de Speulbrink, daar zal de koffie klaarstaan.