Vaassen en KCVO bieden publiek een aantrekkelijke pot

door | nov 18, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Vuurwerk en fakkels voor de wedstrijd sv Vaassen – KCVO gaven al aan dat het niet zomaar om een potje voetbal ging. Er stond voor beide partijen een hoop op het spel. Vaassen wilde aansluiting met de subtop en KCVO smachtte naar de eerste punten. Het werd uiteindelijk een 3-2 overwinning voor sv Vaassen.

Voor het eerst in de geschiedenis werd er door sv Vaassen en KCVO bij wijze van experiment een wedstrijd gespeeld op zaterdagavond. Ruim 500 toeschouwers waren getuige van een boeiende pot voetbal die op het kunstgrasveld van VIOS werd gespeeld.

Van begin af aan werd er door beide ploegen een enorme voetbaldrift op de mat gelegd. Er werd volop strijd geleverd en dat leverde een aantrekkelijk gevecht op waarin het spel niet altijd even mooi was maar de vechtlust veel vergoedde. De eerste mogelijkheid was voor de thuisclub maar KCVO-doelman Sander Jansen van der Sligte redde in tweede instantie.

In de beginfase hadden de gasten een licht overwicht en was Dahley Oortwijn dicht bij een doelpunt. In de twaalfde minuut belandde een voorzet van Remco Pannekoek echter precies in de verre bovenhoek wat een onverwachte 1-0 opleverde. Dat zette de wedstrijd meteen al op z’n kop maar KCVO rechtte de rug. Een schot van Sem Westra kon door Vaassen-doelman Sam Luijkx tot corner gepareerd worden.

Uit een counter kreeg sv Vaassen een vrije schop te nemen die de bovenkant van de lat schampte. KCVO zette een paar mooie aanvallen op wat een aantal corners tot gevolg had. Uit één daarvan leek de gelijkmaker te vallen maar de kopbal kon net voor de doellijn weggehaald worden. De daaruit volgende tegenaanval leverde wel een treffer op. Sander Jansen van der Sligte kwam na een dieptepass zijn doel uit.

Hij was echter te laat en Remco Pannekoek kon hem omspelen en zo de 2-0 aantekenen. Dat was een domper voor KCVO dat geenszins de mindere was. Het kreeg zelfs nog weer een kans maar Melvin Balk struikelde in zijn enthousiasme. Uitverdedigen door het midden bood sv Vaassen weer een mogelijkheid die overigens om zeep werd geholpen. Dahley Oortwijn werd een keer vrij gespeeld maar alleen voor de keeper mikte hij naast. Edwin Stegeman kwam bij een messcherpe voorzet net een stap te kort.

Na de rust kon het hoge tempo van de eerste helft niet gehaald worden. Na een onschuldige ingooi kwamen opeens twee Vaassen-spelers vrij te staan voor de laatste man. Deze werd vakkundig uitgespeeld en Wouter van Lent wist wel raad met de geboden kans (3-0). Met nog ruim een half uur te spelen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Toch gaf KCVO de moed niet op.

Een vrije schop van Rick Beekman kon door het muurtje tot hoekschop verwerkt worden. De jonge Daniël Hulleman werd ingebracht voor wat extra variatie en Melvin van Ast moest de aanval nog meer stuwende kracht geven. Vaassen gooide collectief de beuk erin en gaf heel weinig ruimte weg. Het was snel in de omschakeling al ging het slordig met de mogelijkheden om. In de negentigste minuut kreeg KCVO toch loon naar werken.

De invallers zorgden voor het verdiende tegendoelpunt. Na een voorzet van Daniël Hulleman was het Melvin van Ast die de bal binnen werkte (3-1). Even later haalde Sam Luijkx op miraculeuze wijze de bal van de doellijn af. Toch zou de 3-2 nog vallen want diep in blessuretijd maakte Dahley Oortwijn na een mooie doorkopbal van Melvin Balk de aansluitingstreffer. De tijd was echter te kort om het nog echt spannend te maken.

Volgende week zondag om 14.00 uur mag KCVO het opnieuw proberen als Colmschate’33 naar De Egelbeek komt.

Opstelling KCVO: Sander Jansen van der Sligte; Tobi Bosman, Ron van Zuidam, Dennis Nijzing en Samuel van Dongen; Melvin Balk, Rick Beekman en Mike Hendriks; Edwin Stegeman, Dahley Oortwijn en Sem Westra. Ingevallen: Andy Klomp, Daniël Hulleman en Melvin van Ast.

Bron: vv KCVO