Twee weekenden lang was Nijmegen het strijdtoneel voor de Gelderse kampioenschappen zwemmen lange baan. Ondanks de tropische temperaturen wist ZVV topprestaties neer te zetten, zowel op individuele nummers als op de gemengde estafettes. Onder de bezielende leiding van Jacqueline de Waal wisten de zwemmers van ZVV het beste uit zichzelf te halen.

De 4x100m vrije slag gemengd met Lianne Beekman, Robyn Hulleman,  Luuk Hulleman en Stijn van den Berg was zelfs goed voor een Nederlands record! ZVV wist zich met 15 gouden medailles, 9x zilver en 7x brons  naar een derde plaats in het medailleklassement te zwemmen van de in totaal 25 deelnemende verenigingen.

Robyn Hulleman zwom 8 afstanden en wist hier 8x goud mee te behalen. Ook kan ze de 400m vrije slag toevoegen aan afstanden die zij op het Nederlands jeugd en junioren kampioenschap in Eindhoven mag zwemmen.

Lianne Beekman  wist naast 10 persoonlijke records en limieten voor het NJJK  6x goud, 4x zilver en 1x brons mee naar huis te nemen. Daarmee zwom Lianne ook de meeste Fina punten bij elkaar en dat leverde haar een prachtige trofee op als succesvolste jeugdzwemmer van het toernooi.

Feline Slijkhuis wist met 12 starts 12 persoonlijke records te behalen en dit was goed voor brons op de 200m wisselslag, zilver op 400m vrije slag en zilver op de 100m rugslag, waar zij zich vanuit de negende positie naar het zilver wist te knokken.

Christèl Manuela mocht 10 x starten en wist een mooi aantal pr’s bij elkaar te sprokkelen. Op meerdere afstanden wist zij zich bij de beste 8 zwemmers te voegen.

Bloem Muijlaart mocht 5x aan de start verschijnen. Ondanks de zenuwen wist zij zich staande te houden in haar sterk vertegenwoordigde leeftijdscategorie.

Nora Dorsthorst kwam 4x aan de start. Zij durfde zelfs de 200m vlinderslag aan, een zware afstand waar weinigen zich aan wagen. Dit resulteerde in een bronzen plak voor haar.

Elmi Roelofsen verscheen 9x aan de start. Als ervaren masterzwemmer is zij  een voorbeeld en vraagbaak voor de jongere zwemmers. Zij wist op de 200 vlinderslag het brons te pakken.

Stijn vanden Berg verscheen op 6 afstanden aan de start. Op de 100m vrije slag was het een mooie strijd, dit leverde hem het brons op. Op de 50m vrije slag nam hij revanche en wist  zilver in de wacht te slepen.

Luuk Hulleman voegde  onverwacht nog het limiet op de 100m rug  toe aan zijn al behaalde NJJK-limieten. Daarnaast zwom hij zich naar goud op de 400m vrije slag en zilver op de 200m vrije slag.

David van Laarhoven wist van de drie gezwommen afstanden er twee met een mooi pr af te sluiten en heeft  hierbij alles gegeven.

Stefan van der Hoeve mocht op drie afstanden starten. Hij wist op de 50m vrije slag onder de 30 seconden te zwemmen. Dit bracht hem het brons. Nogmaals brons was er voor hem op de 100m rugslag.

Niels Dieker kwam aan de start voor de 100m vrije slag. Dit leverde hem een pr op van maar liefst 6 seconden.

Sam van Niersen maakt door studie minder trainingsuren, maar wist toch een mooi pr te zwemmen op zijn beide afstanden.

Jeroen van der Beek liet op de 100m vrij zien dat hij nog steeds hard kan zwemmen en zijn jongere clubgenoten nog net voor kan blijven.

Voor een aantal zwemmers van ZVV zit het wedstrijdseizoen erop. Anderen zullen nog zwemmen op de Gelderse B kampioenschappen in Vaassen of op het NJJK in Eindhoven. Hoofdtrainer Jacqueline de Waal kan in ieder geval met trots terugkijken op de Gelderse kampioenschappen.