Fotobijschrift: Voorleeskampioen Thijmen Hiemstra tussen de schoolkampioenen

De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in Vaassen is gewonnen door Thijmen Hiemstra van de Sprenge Emst.

Zes basisscholen uit Vaassen en Emst namen donderdagavond deel aan de, door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen in Mozaïek voorlazen aan een volle zaal.

De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Vaassen zijn Coen den Besten van Gerardus Majella, Tamara Breman van de Sterrenschool Geerstraat, Brent Tiemann van Mozaïek, Noraly Slegers van De Violier en Julia Bosch van de Sprenge Vaassen.

Spannend verhaal met goed einde

Bij de voorleeswedstrijd lezen de deelnemers voor uit een door henzelf gekozen boek. Thijmen Hiemstra las voor uit Lef  van Erna Barth. Hij las rustig met een duidelijke voorleesstem in een prettig voorleestempo. Zijn gekozen fragment was niet makkelijk. Ondanks technische ziekenhuistermen wist hij het publiek mee te nemen in het spannend verhaal.

Na afloop vroeg de voorzitter van de jury, wethouder de Waard, of het boek wel goed afloopt.  Eigenlijk vond Thijmen dat het publiek dit boek  zelf zou moeten lezen, maar hij wilde wel onthullen dat het verhaal een goed einde heeft. Deze avond biedt de bibliotheek kinderen een podium om  te laten zien  hoe leuk lezen is en van welke boeken zij houden. Deze voorleeskampioenen zijn echte lees- en bibliotheekambassadeurs!

Thijmen Hiemstra gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar hij Vaassen en Emst zal vertegenwoordigen.

Jury

De jury werd gevormd door wethouder de Waard, mevrouw Bobbink, cultuurmakelaar Cultuurplein Noord-Veluwe en mevrouw Siedych, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe.

Wethouder de Waard reikte de beker uit aan Thijmen Hiemstra.

In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen.

Spandoekenwedstrijd

De spandoekenwedstrijd is gewonnen door De Sprenge Vaassen. Zij hebben hiermee een boekenbon voor de school gewonnen. Voorlezer Julia Bosch en haar klasgenoten gaan daarmee een mooi boek uitzoeken.