Thanksgiving Day is een traditionele feestdag in de Verenigde Staten en Canada. Het is een feestdag die vaak langskomt tijdens series en films op televisie en dat is logisch, want alle Amerikanen weten precies wat Thanksgiving Day is. Het is de dag waarop bedankt wordt voor de oogsten en alle andere goede dingen.

Waar het ooit een christelijke feestdag was, is het grootste gedeelte van het religieuze karakter van de feestdag verdwenen. Niet alleen God wordt tegenwoordig bedankt, er zijn genoeg mensen die hun familie bedanken en die vriendschappen vieren op deze Thanksgiving Day.

Wanneer is het Thanksgiving Day?

Thanksgiving Day heeft een vaste dag, maar geen vaste datum. Het wordt altijd op de vierde donderdag in november gevierd. De dag hierop volgt is Black Friday. Dit is het aaneengesloten Amerikaanse feestdag op Thanksgiving geworden. Aangezien dit elk jaar op dezelfde dag valt, maar op een andere datum, is er dus geen vaste datum waarop het jaarlijks Thanksgiving Day is.

In Canada wordt Thanksgiving Day eerder gevierd: De oogsten moeten hier namelijk eerder binnengehaald worden. Daarom valt het daar op de tweede maandag in oktober. Wanneer het gaat om Thanksgiving Day, wordt echter meestal de Amerikaanse dag bedoeld. De feestdag is te vergelijken met de Dankdag voor de Gewassen in Nederland, al heeft de Nederlandse dag bij lange na de omvang van de Amerikaanse feestdag niet.

Thanksgiving in Nederland?

Terwijl Halloween al wel geaccepteerd lijkt, terwijl dit ook is overgewaaid uit de States, moet Thanksgiving duidelijk aan populariteit nog gaan groeien.

EXTRA MOMENT OM SAMEN TE ZIJN

Toch zijn er wel Nederlanders die met veel plezier Thanksgiving vieren. Zoals Cindy uit Amsterdam, die het feest al een aantal jaren viert met family en vrienden.

Cindy vindt het best jammer dat Thanksgiving niet echt wordt gevierd in Nederland. „Thanksgiving is een mooi moment om samen te zijn met familie en vrienden. Het is een extra moment om even stil te staan bij alles en om het jaar af te sluiten.”

Maar hebben we dan niet al genoeg feestdagen? ,,Nee hoor, we mogen best een beetje dankbaar zijn voor wat we hebben”, zegt ze. „Ik zou het wel leuk vinden als Thanksgiving een feestdag gaat worden in Nederland. Ik hou gewoon van feestdagen en lekker eten! En een dagje extra vrij, wie wil dat nou niet?”

Bron: Metronieuws

Black Friday Nederland

Black Friday is de leukste dag in het jaar als het om shoppen met korting gaat. Black Friday is elk jaar de vrijdag na Thanksgiving Day. Een dag die naar Nederland is komen overwaaien uit Amerika. In Amerika is deze dag de aftrap als het gaat om inkopen doen voor de feestmaand december. Winkeliers stunten met de prijzen om mensen naar de winkels te krijgen en aankopen te laten doen.

U kent de filmpjes misschien wel waarin men in de winkel met elkaar op de vuist gaat voor het nieuwste computerspel of de nieuwste TV. Ook Black Friday Nederland wordt elk jaar populairder. En gelukkig hoeft u daarvoor niet per se naar de winkel toe, maar dat kan natuurlijk wel.

Er zijn steeds meer winkelcentra die meedoen met Black Friday. Maar als u geen zin heeft om in de rij te staan in de winkel, dan is er een eenvoudige oplossing: profiteren van Black Friday online!

http://Black Friday