SV Vaassen wint weer

door | mei 14, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

SV Vaassen slaat in één week een dubbelslag en pakt daarmee de koppositie. Afgelopen donderdag won de ploeg moeiteloos van Victoria Boys en zondagmiddag won de ploeg nipt van WWNA, 3-2. Met een schuin oog keek de ploeg uit Vaassen naar Brummen waar concurrenten Brummen en Beekbergen OM de punten streden. Brummen versloeg Beekbergen waardoor Vaassen de koppositie overneemt.

Vaassen had het lastig in de openingsfase tegen de ploeg uit Wenum-Wiesel. De inzet van de gasten was een stuk hoger dan dat van de thuisploeg waardoor die met regelmaat voor het Vaassense doel kwam. WWNA had meerdere keren tot scoren kunnen komen maar verzuimde. Vaassen nam het spel over en begon grip te krijgen. Met meer balbezit kon Vaassen vaker voor het doel van de tegenstander komen.

Na zo’n 20 minuten maakte de ploeg dan ook de openingstreffer. Ze haalde de rust met 1-0 waardoor het in de tweede helft kon gaan zoeken om de score uit te bouwen. De laatste wedstrijden pakte de Vaassense ploeg vaak in de laatste minuten de winst, dit keer niet. WWNA maakt 1-1 en Vaassen leek aangeslagen. Toch kwam Vaassen weer op voorsprong.

Wederom Erik Hagen met zijn hoofd. WWNA, die nergens meer voor speelde richtte zich weer op en kwam weer op gelijke hoogte. Vaassen had een unieke kans op de koppositie, maar moest daarvoor wel winnen. Waar Vaassen de laatste weken kans na kans om zeep hielp was het deze middag uiterst effectief. In de slotfase leek Erik Hagen in de hoek opgesloten te zitten.

Het hoogst haalbare voor hem leek nog een hoekschop uit het vuur te slepen. Hij kreeg de bal toch bij Stefan van de Worp. Deze haalde de achterlijn en zette de bal voor. Invaller Remco Hulleman was de gelukkige die de bal binnen werkte. Na het doelpunt groef Vaassen zich in en nam genoegen met de 3-2 voorsprong. WWNA bleef aandringen en dwong doelman Luijkx nog tot een aantal katachtige reddingen. De zwart-witten  kwamen niet meer tot scoren waardoor Beekbergen en Vaassen van plek wisselden.

Vaassen worstelde vanmiddag en kwam uiteindelijk boven drijven. Met nog één inhaalwedstrijd voor de boeg staat de ploeg nu gelijk in het aantal punten met Beekbergen.

Met dank aan Foto By Do voor het beeldverslag van deze wedstrijd.