Door Henk Boeve

 

Zaterdag 24 november is het weer zover. Dan komt Sinterklaas voor de 47e keer naar Emst, nadat hij een week eerder in zijn stoomboot is aangekomen in Zaanstad. Van daaruit komt hij met heel veel Pieten naar Emst.

Met een speciale koets, volgeladen met cadeaus, getrokken door paarden met koetsier Paul Sueters aan de teugels van Stalhouderij “Het Zwarte Paard” uit Emst, zal Sinterklaas met zijn Pieten aankomen om 13.30 uur bij de rotonde in Emst.

Daarna gaat hij een rondrit door Emst maken.

Uiteraard ontbreekt muziekvereniging Prins Bernhard hierbij niet.

De rondrit door Emst zal zo’n half uurtje duren en de verwachting is dat de Sint om 14.00 uur zal arriveren bij de Hezebrink. Tenminste, als de Pieten de weg niet kwijtraken.

En dan begint het grote spektakel voor de kinderen in de Hezebrink. Voor de 7e keer is er dan de “Emster Sint Show”, gepresenteerd door niemand minder dat Adje en Gradje met muzikale begeleiding van drive in Base – X Delano Bruggink.

Het is de bedoeling dat kinderen uit Emst, maar er mogen ook kinderen meedoen die niet in Emst wonen, Sinterklaas gaan vermaken.

Kinderen mogen zelf iets bedenken en aan Sinterklaas laten zien.

Dat kan een dansje zijn, een liedje zingen, een kunstje doen, goochelen. Het maakt helemaal niets uit wat men gaat doen. Als Sinterklaas maar vermaakt wordt. Het zal zo rond 15.30 – 16.00 uur afgelopen zijn in de Hezebrink.

Kinderen moeten zich van tevoren wel opgeven en dat kan bij de juf of meester, maar dat kan ook bij Ria Dijkhof, telefoon 0578-662413. Wel opgeven voor donderdag 22 november.

Maar dat is het niet alleen.

De afgelopen periode zijn er kleurplaten uitgereikt op de scholen in Emst. Ook kan men een kleurplaat ophalen bij de Spar, Tankstation Tellegen en bij de Speeltuin aan de Ds. van Rhijnstraat.

Wel moeten de kinderen voor 21 november de kleurplaten inleveren op school of bij de Spar of bij Tankstation Tellegen.

De Sint zal tijdens de “Emster Sint Show” de prijzen uitreiken.

Geen kind gaat met lege handen naar huis. Bij het verlaten van de Hezebrink krijgen alle kinderen iets lekkers mee naar huis.

Dit jaar wordt de intocht voor de 22e keer georganiseerd door de Ondernemingsvereniging Emst en de Speeltuinvereniging uit Emst.