Regio’72 houdt punt over aan eerste thuiswedstrijd

door | dec 4, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Vorige week is de zaalcompetitie begonnen voor Regio’72. Regio’72 trad toen aan in Zutphen tegen KVZ en kwam zonder punten naar huis. Zaterdag stond een bekende tegenstander op het programma, Devinco uit Deventer. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd blijkt uit het verleden.

Regio begon in dezelfde opstelling als afgelopen zaterdag aan de wedstrijd. Het liep uit naar een 6-3 voorsprong. Rustig achterover leunen is er niet bij. Regio’72 weet van Devinco dat zij door blijven gaan. Zo ook deze wedstrijd. Regio’72 werd strakker verdedigt en had moeite om de juiste kansen te creëren. Devinco kwam dichterbij tot 6-6, maar wist dit niet door te zetten. Regio’72 maakte hier gebruik van en bouwde uit naar een 11-8 ruststand.

Waar Regio’72 in de eerste helft de betere partij was, was dit in de tweede helft Devinco. Devinco startte fel uit de blokken en werkte zich naar een 13-14 voorsprong. Op dit punt lieten de ervaren spelers van Regio zich gelden door op belangrijke momenten mee te scoren, zodat Devinco de voorsprong niet verder kon uitbouwen.

In de laatste minuut scoorde Tim van Huffelen de 20-19 en mocht Regio even proeven aan de overwinning. Helaas scoorde Devinco in een van de allerlaatste aanvallen de gelijkmaker.

Een gelijkspel was gezien het spelbeeld een uitslag waar beide teams zich in moeten kunnen vinden. Volgende week treed Regio aan in Enschede tegen DOS-WK. Een tegenstander die Regio ook al tegenkwam in de veldcompetitie. Toen werd er met 22-16 van hun gewonnen.