Regio ´72 vergeet zichzelf weer te belonen na sterke start

door | okt 8, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Het is het 1e team van Regio ‘72 wederom niet gelukt om een sterke start van de wedstrijd een goede afloop te geven. Vorige week werd na een ontzettend sterke beginfase, in de 2e helft verloren van Fiducia, deze week was het de beurt aan Tiel ´72.

Net als tegen Fiducia startten de Vaassenaren voortvarend. Kansen werden benut en er werd met overtuiging gekorfbald. Echter ging het, net als tegen Fiducia, in de 2e fase van de 1e helft een stuk minder lopen. Kansen werden niet meer benut en Tiel kon zo langszij kruipen.

De thuisploeg staat bekend als een echte vechtploeg die 60 minuten lang tot het gaatje gaat. Zaak dus voor de Vaassenaren om diezelfde teamspirit en arbeid te tonen om aan te blijven haken. Dit lukte gedeeltelijk en Regio herpakte zich in de slotfase van de 1e helft en ging met een voorsprong de rust in: 8 – 9.

In de 2e helft was het Tiel dat voortvarend begon. Door 2 snelle goals keken de Vaassense korfballers ineens tegen een achterstand aan en moesten weer in de achtervolging. Het ging lang gelijk op tot Tiel 10 minuten voor tijd een gat sloeg van 2 punten. Regio vocht voor wat het waard was, bleef gaan, gaf niet op, maar kon geen vuist meer maken om de stand nog in hun voordeel te draaien.

Met een 17-15 eindstand kan Regio ’72 S1 wederom terugkijken op een goed eerste kwartier, maar zullen ze dit niveau voor een langere periode moeten vasthouden, willen ze dit soort wedstrijden over de streep trekken. Het is een loodzware poule, iedereen is aan elkaar gewaagd dus het is zaak om volgende week, thuis tegen KVZ, weer voor de punten te gaan.