Regio ’72 leidt als eenheid een mooie pot

door | okt 16, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

K.V. De Eemvogels 1 – Regio ’72 1

De laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen stond voor de deur. Regio ’72 1 had een goede eerste helft van het seizoen gehad tot nu toe, met 2 nederlagen en 4 overwinningen, en een plek in de top van de competitie is haalbaar. Daarom wilden ze graag met nog een overwinning de zaal in gaan. De Eemvogels 1 bungelde ergens onderaan de competitie, maar dat betekent niet dat een overwinning makkelijk te behalen is, kijk maar naar de wedstrijd van vorige week.

De eerste minuten ging de wedstrijd gelijk op, en het leek nog een spannende pot te worden. Maar Regio kwam er binnen de kortste keren achter dat er een aantal zwakten in de ploeg van de tegenstanders te vinden waren. Vooral in het vak van Leandra en Anne werd opgemerkt dat de dames een stuk sneller waren aan onze kant. En daar kon dan ook goed gebruik van gemaakt worden. Mede hierdoor kon de eerste helft afgesloten worden met een 4-10 voorsprong.

Maar zoals we weten van Regio ’72, wedstrijden zijn met dit soort standen nog lang niet altijd uitgespeeld. En aan het begin van de tweede helft leek het er dan ook op dat het nog spannend zou worden, want De Eemvogels kwam sterk uit de startblokken. Maar dichterbij dan 4 verschil kwamen ze uiteindelijk niet, en Regio kon de wedstrijd toch weer oppakken en verder uitbouwen.

Het was een wedstrijd om met goede moed de zaal in te gaan. Er waren geen wissels nodig, het team stond als een eenheid in het veld, en onderling was er een goede samenwerking. Niet dat de sfeer normaal slecht is, maar mooi om te zien dat S1 de wedstrijd als eenheid naar een mooie eindstand van 9-18 weet te brengen. Dat neemt niet weg dat een bedankje terecht is voor de trouwe spelers van S2, en Jolanda, die vanuit hun eigen wedstrijd meteen naar Soest waren gekomen om de bank warm te houden en de spelers aan te moedigen. Tot in de zaal!