Reformatie komt naar Vaassen

door | okt 16, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

In de reeks lezingen die in Vaassen over de Reformatie wordt gehouden komt nu de komst van de Reformatie naar onze omgeving aan de beurt.

Alhoewel de Reformatie startte in de buurt van Berlijn, verspreidde het nieuws zich snel over het Europese vaste land. Het kwam ook al snel in Nederland, maar door allerlei omstandigheden duurde het nog vele jaren voor de Veluwe echt overging naar de nieuwe leer. Politiek speelde daarbij een belangrijke rol en de plaatselijke politiek al evenzeer.

Door allerlei omstandigheden bleek die nieuwe leer uiteindelijk niet zozeer op de Lutherse leer gebaseerd te zijn, maar op de eveneens protestantse Calvinistische leer. Maar of wij daardoor ook echte Calvinisten zijn is maar zeer de vraag. Wat de rol van de bewoners van de Cannenburch was bij de overgang wordt ook in het verhaal meegenomen.

De lezing wordt gehouden op dinsdagavond 24 oktober in kerkelijk centrum ‘De Rank’ aan de Torenstraat 15 in Vaassen. De lezing is gratis toegankelijk en start om 19.30 uur.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: