Auteur: Henk Boeve

Vanaf de start lag de latere winnaar, de 17-jarige Jelle ter Weeme, aan kop tijdens de zaterdag verreden Rabobank-Sportsbalmcross, die voor de achtentwintigste keer verreden werd rondom de verschrikkelijke zandbult aan de Dellenweg in Epe, tegenover de Hertenkamp.
De wedstrijd ging over 45 minuten plus 1 ronde en dat betekende voor ter Weeme 11 rondjes als een gek te keer gaan. Ook in 2017 was ter Weeme winnaar.

De grootste winst pakte ter Weeme in de eerste ronden. Zijn voorsprong bedroeg toen steeds rond de minuut op een groepje met o.a. Willem van Essen, Lionel Bouma en Joost van Oosterhout. Uiteindelijk won hij met een voorsprong van 2 minuten en 7 seconden op nummer twee, Lionel Bouma.

De start van Bouma was niet om over naar huis te schrijven. In het begin lag hij op de vijfde plaats met een forse achterstand. Ronde voor ronde klom hij een plekje op om uiteindelijk als eervolle tweede te eindigen. Als derde eindigde Joost van Oosterhout en had op de streep een achterstand van 3 minuten en 8 seconden op winnaar ter Weeme.

De organisatie was in handen van wielerclub “Houdt de Ketting Strak” uit Emst en was de laatste wedstrijd in 2018.

De uitslag:

1. Jelle ter Weeme
2. Lionel Bouma
3. Joost van Oosterhout
4. Gerrit Peters
5. Willem van Essen Jr.
6. Hans Peters
7. Gert Bijsterbosch
8. Chris Ronde
9. Erwin Horst
10. Robert Leusink
11. Sander Pannekoek
12. Henry Jacobs
13. Bas Huis in ´t Veld
14. Peter van Grootheest
15. Jurgen Kocken
16. Bert Elskamp