Rabobank – Sportsbalm Cross HDKS

door | nov 12, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Vanaf de start lag de latere winnaar, de 17 jarige Jelle ter Weeme, aan kop tijdens de zaterdag verreden Rabobank-Sportsbalmcross, die voor de zevenentwintigste keer verreden werd rondom de verschrikkelijke zandbult aan de Dellenweg in Epe, tegenover de Hertenkamp.

De wedstrijd ging over 45 minuten plus 1 ronde en dat betekende voor ter Weeme 11 rondjes als een gek te keer gaan. En de omstandigheden waren verre van ideaal. Vooraf aan de wedstrijd kwam de regen met bakken uit de hemel vallen. Maar voor de echte fietscrossers is dat uiteraard geen probleem.

De grootste winst pakte ter Weeme in de eerste 5 ronden. Zijn voorsprong bedroeg toen steeds rond de 35 seconden op een groepje met o.a. Willem van Essen, Lionel Bouma en Erwin Horst. Deze voorsprong wist hij tot een paar ronden voor het einde vast te houden. De laatste twee ronden verloor ter Weeme wel wat seconden, maar uiteindelijk had hij op de streep een voorsprong van 13 seconden op nummer twee, Willem van Essen. Als derde eindigde Lionel Bouma en die had op de streep een achterstand van 28 seconden op winnaar ter Weeme.  Zowel winnaar Jelle ter Weeme als nummer drie, Lionel Bouma, zijn beiden 17 jaar en jeugdleden.

De organisatie was in handen van wielerclub “Houdt de Ketting Strak” uit Emst.

De uitslag:

1. Jelle ter Weeme
2. Willem van Essen
3. Lionel Bouma
4. Erwin Horst
5. Robert Leusink
6. Joost van Oosterhout
7. Hans Peters
8. Gerrit Peters
9. Louis Boumeester
10. Roberto van Goor
11. Marcel Commandeur
12. Chris Ronde
13. Bas Huis in ’t Veld
14. Peter van Grootheest
15. Bert Elskamp

Door rugproblemen moest Bertus van den Burg na 6 ronden de wedstrijd staken.

Door Henk Boeve
Foto’s Sander Pannekoek

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: