Na langwachten was het dan eindelijk zover. Het Pupillenkamp 2018 ging beginnen voor alle O8,O9 en O11 elftallen. In totaal stonden er 46 kinderen te poppelen om met de activiteiten te beginnen.
Na dat de kinderen zich samen met een ouder hadden gemeld de gegevens waren gecontroleerd er was getekend voor de AVG konden ze naar de kleedkamer om de slaapplek in te richten. Om 16 uur ging het signaal dat alle ouders van het park af moesten en dat dit nu verbonden terrein voor ze was. De kinderen hadden hier minder moeite mee als sommige ouders.

Om 17 uur moesten we snel aan tafel. Omdat er nog wat fanatiekelingen waren die ook met de vierdaagse mee deden en om 17,45 uur werden opgehaald. De kinderen werden verwend met een broodje hamburger en natuurlijk patat.

Er was nu tijd om even vrij te spelen tot dat de vierdaagse mensen weer terug waren. De tijd werd opgevuld door een potje te voetballen tegen de leiders.

Omdat Ronald wat later was werden de teams pas later bekend gemaakt en natuurlijk de regels die we op het kamp hebben en dat is geen Wel wordt de veiligheid van iedereen even besproken en aangegeven waar te verzamelen .

Toen was het eindelijk tijd om het eerste spel te gaan doen, levend bingo stond op het programma. De leider van het team kreeg een envelop met hier in allerlei opdrachten met wat verzameld moest worden zoals, luchtbed, slaapzak, schoenveter etc. De kinderen werden behoorlijk fanatiek waardoor er snel bingo was en groep 4 met de eerste punten ervan door ging.

 

Na een kleine pauze was het alweer tijd voor het volgende spel. Door Gerwin was er een Quiz gemaakt met 40 vragen over van alles en nog wat. Er werd behoorlijk gestreden om de volgende punten binnen te halen. Na een uurtje waren de vragen op en werd er een benaderingsvraag gesteld aan groep 3 en 4. Ook nu ging groep 4 weer met de eer strijken

Buiten was er ondertussen een kampvuur gemaakt waar we met ons alle omheen konden zitten en genoten van de popcorn en de cola die klaar stond

00 uur het was tijd om na bed te gaan. Maar niet zonder een kussen gevecht. Helaas voor Kenje liep dit niet zo goed af en miste een stuk van zijn tand. Door snel optreden van de leiding hebben we zijn tand kunnen reden en is deze de zelfde avond door de tandarts er weer aangelijmd.

Het bleef lang onrustig om 4 uur sliep eindelijk de laatste waarna de leiding ook even een powernepje kon nemen

Zaterdag 8.30 uur was het tijd voor het ontbijt wat door drie moeders was klaargemaakt. Met zeer kleine oogjes zaten ze allemaal aan tafel. Hier werd verteld dat we om 9.30 uur allemaal klaar moesten staan omdat we uitgenodigd waren door de brandweer

Na een lekker wandeling kwamen we aan bij de brandweer . Hier kregen de kinderen een rondleiding door de kazerne en mochten ze allemaal een keer in de brandweerwagen zitten. Natuurlijk had de brandweer weer drie geweldige spelletjes klaarliggen waar je de brandweerspuit bij nodig had. Er werd fanatiek geprobeerd de spelletjes te voldoen maar na  15 minuten waren ze er wel achter dat elkaar nat spuiten veel leuker was. Ook een van de leiding moest er aan geloven ( Robbert de Beer ) niet helemaal eerlijk want Ronald had een prijs voor die gene die Robbert helemaal nat kon spuiten. Het was weer geweldig en vrijwilligers van de Brandweer Vaassen weer super bedankt.

Onderweg naar Vios werden de kinderen getrakteerd op een lekker ijsje van Rozeboom. Hij was weer lekker.

Op de vereniging aangekomen was het ondertussen tijd voor het middag eten. Met een lekker broodje worst werd het energie pijl wier iets bijgesteld.

Tijd voor de laatste activiteit alweer. Op het veld stonden allerlei spelletjes klaar waar een bal bij nodig was zoals latje trap, kratje trap, slalom, estafette en de leukste was 10 x draaien om een pion en dan nog proberen van 11 meter een doelpunt te maken. Hilarische taferelen werden het.

Helaas het Kamp zit er alweer op . De eerste ouders komen binnen druppelen. Tijd voor de afsluiting en het bekend maken van de winnaar. Team 4 ging dit jaar met de eer strijken en werden verwend met een grote zak snoep. Ook voor alle overige teams was er een zakje snoep . Dit hadden ze nog niet genoeg gehad dit weekend.

Totaal onverwachts werd het woord over genomen door Bertus Oosterkamp. Hij bedankte alle vrijwilligers met een in het bijzonder. Ronald Snijder heeft aangeven na de vele jeugd en Pupillenkampen te hebben georganiseerd dat het tijd wordt om het stokje over te dragen. Met een mooie bos bloemen die overhandigd werd door Kenji werd hij in het zonnetje gezet.

Na het afsluitend woord door Ronald waarin de vrienden van VIOS bedankt worden voor de bijdrage waardoor het kamp gelukkig nog steeds haalbaar is bedanken van alle vrijwilligers ouders en Bertus voor het maken van de foto’s was het tijd om naar huis te gaan.