Promotie in zicht voor Regio’72

door | mei 15, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Op een zonnig sportpark de Oosterhof trad Regio’72 aan tegen het ongeslagen Viko. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Regio’72 kan de punten goed gebruiken om te promoveren, terwijl Viko vandaag het kampioenschap binnen kan halen. De belangen zijn duidelijk en het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Het vlaggenschip kampt met blessures. Anne Stegeman wordt ook deze wedstrijd vervangen door Loes van Triest. Ricardo Hulleman viel vorige week met een zware blessure uit, hierdoor start Jochem van der Haar, die weer terug is van een blessure, in de basis. Van der Haar beloonde zijn rentree in de basis door het eerste doelpunt te scoren. Beide teams begonnen fel en scherp aan de wedstrijd. Er werd veel gescoord en met een 15-12 stand werd er gerust.

Viko begon de tweede helft sterk en trok de stand vrij snel weer gelijk en nam het de leiding. Regio’72 leek hierdoor wakker te zijn geschud. Het vocht zich terug, nam de leiding en had meteen een antwoord op tegendoelpunten. Het hield 2 punten voorsprong, wat volgde was een rommelige eindfase waarin onnodige overtredingen werden gemaakt. In de laatste minuten bouwde Regio de voorsprong op naar een 26-22 eindstand.

Ondanks het verlies van Viko zijn zij de terechte kampioen geworden in deze klasse. Qua punten zou Regio’72 gelijk kunnen komen, maar het onderling resultaat is in het voordeel van Viko.

Door de winst staat Regio’72 op de tweede plaats met Tiel’72 op 2 punten achterstand. Hierdoor is promotie in zicht. Penibeler is de situatie van ons tweede team. Zij moeten de komende wedstrijden nog 1 punt binnen halen wil het niet degraderen. Door de blessures wordt dit een enorme uitdaging.