Vanaf woensdag 1 juli a.s. zullen de leden van het molenaarsteam druk bezig zijn met de voorbereidingen en het draaivaardig maken van de molen voor de 30 uur durende draaiende marathon en worden de tellers op 0 gezet.

Op vrijdag 3 juli om 09.00 uur zal Hans Valent, voorzitter van de Ondernemersvereniging Vaassen, de vang (vergelijkbaar met een rem) lichten en dat is het moment waarop de draaimarathon start.

Ieder uur wordt a.d.h.v. de dagtellers het aantal omwentelingen sinds de start getoond door de grote omwentelingenteller voor het raam.

Er zal in 4 ploegen gedraaid worden door de leden van ons eigen molenaarsteam en gastmolenaars, die met de molen bekend zijn. De molen is geopend tijdens de openingstijden van het Koffie- en Theehuys.

Op zaterdag 4 juli om 10.00 uur zal Lasse Geerlings, onze jonge molenambassadeur, de kinderen, van wie de tekeningen uitgekozen zijn voor de verjaardagskalender, in het zonnetje zetten. Dit gebeurt natuurlijk op het molenterrein. Met inachtneming van de 1,5 m afstand.

U kunt tijdens de openingsuren van Daams’ Koffie- en Theehuys De Korenmolen heerlijk genieten van o.a. de overheerlijke koffie.

Ook staat er bij de molen een kraam, waar u de mooie molenwijn (rood en wit) kunt kopen van Wijnhandel Hans Kooijer en natuurlijk is de verjaardagskalender, die speciaal t.g.v. dit jubileum is gemaakt, te koop. Bakker Hagen heeft voor deze gelegenheid speciaal molenbrood en molencake gemaakt en laat u hier graag mee kennis maken. Vergeet u niet de molenfietsroute mee te nemen!

Gedurende de morgenuren zal Jan van Eik uit Terwolde met zijn beroemde draaiorgel Anton Pieck acte de presence geven bij de molen en in het dorp en ’s middags verzorgt Cos Nahuway bij de molen gezellige achtergrondmuziek en dan komt het tijdstip van 15.00 uur in zicht.

Dan zal Jan Stelwagen, van Notariaat Ridderhof en Stelwagen, de vang opleggen en wordt de stand van de hoofdteller fotografisch vastgelegd; dit is de officiële eindstand.

Hij zal ook de winnaars bekend maken van de draaimarathon

Degene die met de schatting het dichtst bij de eindstand zit, is de winnaar.

De prijzen zijn:

  1. Een High-Tea voor twee personen bij Daams’ Koffie- en Theehuys De Korenmolen
  2. Een pakket Daams’ Molenwijn
  3. Een pakket Pannenkoekenmeel van de molen Werklust in Oene

U kunt t/m 30 juni  nog een gokje te wagen om het aantal omwentelingen te raden via https://daamsmolen.nl/draaimarathon/, of via de menukeuze “jubilea”  van de websitem https://daamsmolen.nl