Prachtige winst handbal CVO

door | mei 16, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Afgelopen dinsdag moesten de dames 1 van CVO voor het bekertoernooi aantreden tegen SDOL1 . SDOL1 speelt in de eerste klasse. CVO speelde afgelopen seizoen in de tweede klasse en is als tweede geëindigd. Het beloofde dus een mooie wedstrijd te worden. Dat deze wedstrijd ook bij de club leeft was wel te zien aan het aantal toeschouwers die er waren.

De tribune in de Wieken was dan ook erg goed gevuld en de sfeer zat er goed in. Kortom alles was aanwezig voor een mooie pot handbal. De wedstrijd stond voor de eerste keer onder begeleiding van de nieuwe trainer Raymon Diks en begeleidster Brenda Mekelenkamp.

Het werd een super mooie wedstrijd met spanning, passie en hele mooie acties. CVO begon goed en kwam al snel op een mooie voorsprong van 4-2 door een aantal doelpunten van  Maud Hagen en Corine Vernooij.  Bij deze stand kregen de dames van CVO  een tijdstraf tegen. Deze overtal situatie werd goed benut door SDOL waardoor de stand weer gelijk kon worden getrokken naar 5-5.

Daarna kwam CVO lekker in haar spel zodat de voorsprong kon worden uitgebouwd naar 11-7. Deze doelpunten kwamen tot stand door goed samenspel van de dames waaronder een paar snelle breaks. Eline Meuleman scoorde een mooi doelpunt vanuit de hoekpositie. Aan de andere kant deed Nienke de Graaf dit ook.  Maar SDOL wist toch de aansluiting te behouden en kwam toch weer dichterbij. Aan het eind van de eerste helft zorgde Sharon Prins voor drie goals waarvan één in een ondertalsituatie. De ruststand was 15-12.

Na rust werd het snelle spel doorgezet wat resulteerde in een voorsprong van 18-13. Door wat slordig spel en twee tijdstraffen kwam SDOL toch weer terug naar 18-17. Een mooi uitgespeelde kans werd benut door Amy Beekman vanaf de cirkel. De spanning bleef tot het laatste moment aanwezig. De laatste minuten waren echt zenuwslopend toen CVO op een 23-22 voorsprong stond. Gelukkig wisten de dames dit goed en slim uit te spelen en konden de punten in Vaassen blijven. Ze gaan nu door naar de halve finale van dit bekertoernooi.

Doelpunten: Corine Vernooij (4), Maud Hagen (5), Sharon Prins (4), Eline Meuleman (3),                  Dian Brummel (2), Nienke de Graaf (3), Amy Beekman (1), Eileen Pelgrom (1)

Overige speelsters: Jamie Augustinus, Sara van Bussel, Laura Stegeman.