Prachtige prestatie SG Octopus ZVV in Leiden

door | mei 25, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Nils Bellert, Maud Sellis, Stan Ordelman, Jaurieke Morren en Dax Muijlaert van SG Octopus ZVV hebben een topprestatie neergezet door op meerdere afstanden te mogen starten op de jaargangfinale in Leiden.

Voor deze finale worden de 18 beste zwemmers van Nederland per afstand uitgenodigd en Nils, Maud, Stan, Jaurieke en Dax hoorden daar bij.

Zaterdag 21 en zondag 22 mei vond de Jaargangfinale plaats in Leiden.
Het was weer een heel spektakel met de beste zwemmers van Nederland en een tribune met enthousiaste toeschouwers.

Voor alle SG Octopus ZVV zwemmers was het de eerste keer dat zij me mochten doen.
Samen met hun ploegleidster, Monique Hallie, zijn ze naar Leiden afgereisd.

De eerste dag mochten Jaurieke, Dax, Stan en Nils op verschillende afstanden uitkomen.

Jaurieke mocht twee wedstrijden zwemmen; de 100 meter rugslag en de 50 meter vlinderslag. Op deze laatste afstand behaalde ze maar liefst de 6e plek en een PR op beide afstanden.

Dax kwam aan de start met maar liefst de maximaal 3 afstanden, namelijk de 50 meter vrije slag, 100 meter rugslag en 400 meter vrije slag. Hij zwom betere tijden dan hij ooit gezwommen had en behaalde met de 400 meter vrij de 7e plek, met een PR van 24 seconden.

Stan zwom ook de maximaal 3 afstanden en had zich ingeschreven voor de 50 meter vrij, 100 meter rug en 100 meter wissel. Met een 5e plek op de 50 meter vrij en op alle afstanden PR-tijden had ook hij een geslaagde dag!

Ook Nils zwom het maximaal aantal afstanden en kwam aan de start op de 100 meter rug, 100 meter school en 100 meter wissel. Met ook voor hem allemaal PR-en behaalde hij op de 100 meter school de 5e plek.

De tweede dag kwamen Maud, Dax, Stan en Nils aan de start.

Maud had de eerste dag al meegekeken met de zwemmers, maar mocht de tweede dag pas in actie komen met twee afstanden. De zenuwen speelden erg mee bij haar eerste afstand, de 50 meter vrij. Haar tweede afstand, de 100 meter school, sloot ze af met een tijd die 3 seconden sneller was dan haar snelste tijd. Een mooi resultaat voor een debutante!

Na een dag vol indrukken was Nils opgestaan en wilde de indrukken naast zich neerleggen en had hij zijn zinnen gezet op een medaille op de 100 meter vlinder. Maar ook zijn concurrenten zitten niet stil en waren net iets sneller. Een 4e plek en een verbetering van zijn tijd met 5 seconden waren een erg mooi resultaat.

Bij de 200 meter vrij zat de race van de vlinder nog in zijn benen. Maar bij de 200 meter wissel had Nils zich weer helemaal herstelt en zwom weer 5 seconden van zijn tijd af.

Dax kwam in actie op de 200 meter vrij en snoepte meteen maar liefst 9 seconden van zijn tijd af en behaalde de 7e plek. Daarna zwom hij nog de 200 meter wissel en de 100 meter vrij. Wat een ontzettend goede prestatie om zoveel te mogen zwemmen met Nederlands beste zwemmers!

Ook Stan mocht drie afstanden zwemmen en begon met de 100 meter vlinder. Hier zwom hij zelfs 10 seconden van zijn tijd af en eindigde op een 6e plek. Ook hij zwom daarna met een verbetering van 13 seconden de 200 meter wissel en de 100 meter vrij.

Wat een prestaties van vijf debutanten!

SG Octopus ZVV trainers en zwemmers kunnen trots terugkijken naar de goede prestaties!

Zij gaan nu vooruit kijken naar de Gelderse Minioren Finales, die zaterdag 11 juni en zondag 12 juni zullen plaatsvinden in Vaassen. Dit zullen mooie wedstrijden op gaan leveren!