De minioren zwemmers van ZVV hebben een topprestatie neergezet door zevende te worden in de Gelderse Minioren Club Meet.

Zaterdag 10 november vond de Gelderse Minioren Club Meet plaats in het Erica Terpstra zwembad van Nijmegen.

Het was weer een heel spektakel met bijna 200 zwemmers van 12 zwemploegen en een tribune met enthousiaste toeschouwers.

De Minioren Club Meet is een echte teamwedstrijd voor minioren.

De zwemmers, met een leeftijd tussen de 6 en 13 jaar, zwommen zowel individuele nummers als estafettes en konden hiermee punten verzamelen voor het klassement van de zwemverenigingen.

Elke vereniging zet maximaal 18 van haar zwemmers in op een pakket aan afstanden. De vereniging die het totaal aan afstanden in de snelste tijd had afgelegd, was de winnaar.

ZVV deed met 11 zwemmers mee en kwamen 27 keer aan de start, inclusief 2 estafettes. Dit leverde vele persoonlijke records op.

Voordat de officiële wedstrijd begon, presenteerden de ZVV’ers zich – naar het thema van de wedstrijd ‘Wilde Westen’ – onder de noemer “ZVV zwemmers zwemmen sneller dan hun schaduw”, als ware Lucky Luck met de Daltons.

Daarna zetten zij zich volledig in op zowel de persoonlijke afstanden als op de estafettes.

In de pauze was de prijsuitreiking voor het team dat de beste presentatie had.

De jury was erg onder de indruk van Lucky Luck met zijn Daltons en ZVV ontving hiervoor de eerste prijs!

Na de pauze werd er verder gezwommen voor het klassement. In totaal waren er 21 programma’s te zwemmen, zoals de estafette, vrije slag, schoolslag, rugslag, vlinderslag en wisselslag met afstanden van 50 meter en 100 meter.

Verschillende verenigingen waren met erg sterke teams gekomen. De competitie voor ZVV was erg spannend. Alles werd uit de kast gehaald om zo goed mogelijk te presteren.

Het wachten op de einduitslag leek erg lang te duren.

Wat een prestatie; zevende van Gelderland!

 

ZVV trainers en zwemmers kunnen trots terugkijken naar de goede prestaties!