Peter Witteveen 50 jaar organist

door | jan 1, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Peter Witteveen is 50 jaar organist en zal dit op vrijdag 5 januari 2018 in de Vaassense Dorpskerk vieren met een dankdienst en een orgelconcert. Beiden zijn gratis toegankelijk.

Op Nieuwjaarsmorgen 1 januari 1968 speelde de 15-jarige Peter Witteveen zijn eerste kerkdienst als organist in dienst van de Hervormde Gemeente te Emst. Zijn leermeester, Roelof Riphagen uit Oene, had op Oudejaarsavond 1967 na 40 trouwe dienstjaren definitief afscheid genomen van de orgelbank. Voor Peter betekende het twee diensten begeleiden op de zondagen. Door middel van zelfstudie maakte Peter zich de muziek van de klassieke componisten eigen. In 1980 werd Peter benoemd tot organist van de Johanneskerk in Heerde en in 2000 als organist van de Dorpskerk in Vaassen.

Na zijn opleiding MEAO CE en zijn militaire dienstplicht meldde Peter zich als leerling bij het Stedelijk Conservatorium te Zwolle, waar hij drie diploma’s haalde. Ondertussen volgde hij ook de opleiding tot ‘koorleider’. Ondertussen was de 16-jarige Peter gevraagd om tijdens een kerstconcert het koor ‘De Lofstem’ in Emst te begeleiden en een orgelsolo te geven. Dat ging hem goed af, want hij werd snel daarna vaste begeleider en repetitor van twee gemengde koren. Er zouden veel koren volgen in zijn lange loopbaan, die hij jarenlang trouw dirigeerde.

Vanaf 1976 werkte Peter bij de muziekschool N.O. Veluwe en de opvolgers ervan. Eerst als orgel- en pianodocent en vanaf 1991 als Hoofd van de afdeling muziek. In deze 41 jaren heeft hij veel mensen de kneepjes van het musiceren bijgebracht. Naast al zijn werk componeerde Peter ook veel muziek, niet alleen voor zichzelf en zijn koren, maar ook bijvoorbeeld voor het Arpeggio Trio, de gebroeders Brouwer en orkestmuziek voor de Evangelische Omroep.

Zijn 50-jarig jubileum als organist en kerkmusicus viert Peter op vrijdag 5 januari 2018 met een orgelconcert in de Dorpskerk te Vaassen, met daaraan voorafgaand een dankstond in de vorm van een Vesperdienst. Deze zal worden geleid door ds. Barend Weegink uit Katwijk, een vriend van de jubilaris.

De kerkenraad van de Hervormde gemeente te Vaassen nodigt belangstellenden van harte uit om dit feest mee te vieren. De kerk is open vanaf 19.00 uur. De dankstond begint om 19.30 uur en het concert begint aansluitend om circa 20.15 uur. Na afloop is er gelegenheid om de jubilaris en zijn vrouw te feliciteren, terwijl er een hapje en een drankje zal worden geserveerd.

 

 

Voor meer informatie:
Wim van ’t Einde 06-47182663

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: