Auteur: Jan Leerkes
Foto: Jan Hagen

Prins Tom II en Prinses Sanne nemen heerschappij over Rossumdaerp over

Zittend op de tractor, rijdend door een gloed van fel roodgekleurd licht en verkleed als hoofdpersonen uit de Netflix serie La Casa de Papel. Zo kwamen zij over de Dorpsstraat, terwijl honderden mensen zich van de best mogelijke plek hadden verzekerd om alles te zien. Op deze wijze betrad het nieuwe Prinsenpaar der Rossumdaerpers hun rijk. De genoemde honderden Vaassenaren zagen dat Prins Tom II (Zonnebeld) en Prinses Sanne I (Breden) hun nieuwe voorgangers zijn in het feest dat de tijd in Rossumdaerp weer voor vier dagen stil gaat zetten.

Rond half elf begon zich buiten een grote groep te vormen met mensen die niet konden wachten tot het elf minuten over elf was. Zij hadden zich voor Residentie bar zaal De Ruif verzameld in afwachting van de bekendmaking wie voorop gaan tijdens het feest van 2 tot en met 5 maart 2019. Tom Zonnebeld is dan Prins; een man met een geregistreerd partnerschap die niet alleen werkt als brandweerman, maar ook zijn vrije tijd actief is bij de vrijwillige brandweer van Vaassen. Hij viert al twaalf jaar trouw carnaval en besteedt zijn vrije tijd graag aan klussen.

Hij wordt als heerser over zijn doorluchtige rijk bijgestaan door Sanne Breden, die twaalf jaar geleden begon met het vieren van carnaval op de zondagavonden en sindsdien trouw de feesten der Rossumdaerpers bezoekt. De samenwonende prinses werkt als doktersassistente en combineert dat met de lerares opleiding voor doktersassistente op het Deltion College in Zwolle. Sanne deed de laatste vijf jaar met vriendinnen mee aan de optocht door het dorp en houdt verder van borrelen met vriendinnen.

Beiden kregen de versierselen bij de officiële presentatie van de voorgangers Frank Mentink en Linda Casteel. Die gaan na een geslaagd jaar weer onder hun burgerlijke namen door het leven al werden zij na afloop van alle plechtigheden eerst ‘gedoopt’ door de Oud-Prinsen en Oud-Prinsessen en opgenomen in die groepering binnen de carnavalsvereniging.