Om het 150 jarig jubileum te vieren draait Daams’ Molen vanaf vrijdag 3 juli 09:00 uur tot  zaterdag 4 juli 15:00  uur aan één stuk door.  De vraag is: hoeveel omwentelingen er dan in 30 uur worden gemaakt.
Mee doen kan digitaal de gehele maand juni
via https://daamsmolen.nl/draaimarathon/ of via de menukeuze “jubilea”  van de website https://daamsmolen.nl

Voor alle duidelijkheid: gedurende één omwenteling komen dus vier wieken voorbij. Degene die met de schatting het dichtst bij de eindstand zit, is de winnaar.
1E PRIJS:   High tea voor 2 personen beschikbaar gesteld door Koffie- en Theehuys de Korenmolen      2E PRIJS:    pakket molenwijn      3E PRIJS: mix van vers gemalen molenmeel.

Door middel van het formulier op de website kunt u uw schatting doorgeven. Per opgegeven telefoonnummer wordt de laatste schatting (met de laatste datum) als de gewenste schatting gezien. De overige worden als “niet ontvangen” beschouwd.

Wilt u mee doen, maar lukt het u niet zelf op een computer?  Dan is het wellicht mogelijk dat een familielid of kennis u even wilt helpen om  de stand door te geven.

Maar er is meer. Schoolkinderen van de basisscholen hebben een tekening gemaakt, die betrekking heeft op de molen. Per school worden een aantal tekeningen op een grote banner (spandoek) afgedrukt en aan de stelling van de molen gehangen. Daarnaast zijn er twaalf mooie tekeningen verzameld om een verjaardagskalender van te maken, die te koop zal worden aangeboden. Ook voor de Daams’ Molenwijn met speciaal voor dit jubileum ontworpen etiket kunt u bij de molen terecht.

Op zaterdag 4 juli wordt de sfeer rond de molen en in het dorp opgeluisterd door de vrolijke klanken van een draaiorgel.