VAASSEN, 23 juni 2020 – Kasteel Cannenburch kampt al meerdere jaren – en in toenemende mate – met overlast, vernielingen en vervuiling. De schade is inmiddels opgelopen tot meer dan 10.000 euro, bezoekers voelen zich niet veilig en inspanningen van medewerkers en vrijwilligers worden teniet gedaan. Het is de hoogste tijd voor verandering anders ziet GLK geen andere mogelijkheid dan het park in 2021 buiten openingstijden van het kasteel te sluiten. Daarom roepen we iedereen op om er samen voor te zorgen dat het park open kan blijven.

 

Prachtig kasteelpark, gratis toegankelijk voor publiek

Ruim 10 jaar na de restauratie bloeit het park van Geldersch Landschap & Kasteelen als nooit te voren. Het kasteelpark is tussen zonsopgang en zonsondergang als een van de weinige kasteelparken in Nederland gratis toegankelijk voor publiek. Samen met een team van 90 vrijwilligers zetten wij ons in om het terrein te beheren en te exploiteren, zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten.

Toenemende overlast, vernieling en vervuiling

En dan doet het zeer: Audiopalen ontworteld en in de vijvers gegooid, bergen pizzadozen in de struiken, een hovenier die dagelijks onder de hondenpoep zit, doorgeknipte hekken, een vernielde sproei installatie in de moestuin en grote hoeveelheden blikjes die iedere ochtend van het plein geraapt moeten worden.

Actieplan
Op donderdag 4 juni jl. kwamen politie, beveiliging, beheerders, visvereniging en exploitanten, op ruime afstand, bij elkaar om een actieplan op te stellen en het tij te keren. Inmiddels is er een vaste samenwerking met een beveiligingsbedrijf en ook de BOA’s  hebben de controlefrequentie verhoogd. Alle betrokkenen zijn verbonden door een app om verdachte situaties direct met elkaar te kunnen delen en de slagboom tot de parkeerplaats gaat na de laatste restaurantbezoeker op slot.

Help mee!
Maar ook bezoekers aan het park kunnen meehelpen.

  • Houd honden aan de lijn of ga naar het hondenlosloopgebied
  • Ruim hondenpoep op
  • Neem afval mee
  • Zet je fiets in de fietsenstalling
  • Ga na zonsondergang het park niet meer in
  • Zie je een verdachte situatie of vernielingen, meld dat direct bij een kasteelmedewerker of buiten openingstijden bij de meldkamer op 0900-8844

We rekenen er op dat we samen dit prachtige erfgoed in Vaassen open houden zodat nog vele generaties er dagelijks van kunnen genieten.

Foto: Nico van Haasdrecht