Vluchtelingenwerk Epe/Vaassen en Koppel-Swoe hebben samen een huiskamer project opgezet in het wijksteunpunt Bloemfontein aan de Wetstraat 12 in Vaassen.

Vluchtelingenwerk en Koppel-Swoe hebben gemerkt dat er in de wijk behoefte is aan een plek waar mensen terecht kunnen voor een kopje koffie, een praatje, contact, een vraag over brieven of formulieren, een kopie maken of iets opzoeken op de computer.

Veel wijkbewoners weten de weg naar Bloemfontein wel te vinden voor de reguliere activiteiten maar niet iedereen wil aan deze activiteiten meedoen..

In het wijksteunpunt Bloemfontein is ruimte gecreëerd voor de Huiskamer. Er is een stamtafel met stoelen die door leerlingen van ROC Aventus en buurtbewoners in vrolijke kleuren zijn opgeknapt. In een hoek van de ontmoetingsruimte is een zitgedeelte ingericht waar mensen kunnen zitten voor een spelletje, kopje koffie, of iets dergelijks. Het geeft een huiskamergevoel.

Op woensdag 9 mei 2018 werd de huiskamer op feestelijke wijze geopend. Iedereen die nieuwsgierig was naar de huiskamer kon van 14.30 tot 17.00 uur , onder het genot van een hapje en een drankje, deze  komen bekijken. De feestelijke opening werd verzorgd door de leerlingen van praktijkleren ROC Aventus uit Apeldoorn. Velen kwamen een kijkje nemen!

De huiskamer gaat in eerste instantie open op dinsdag en woensdag van 9.00 tot 16.00 uur. Er is een professional van Vluchtelingenwerk Epe/Vaassen of Koppel-Swoe aanwezig die ondersteund wordt door vrijwilligers van beide organisaties. Mocht blijken dat er voldoende behoefte is aan de huiskamer dan zal het aantal dagen dat zij open is worden uitgebreid