Onnodig verlies Vios

door | okt 14, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Onder zomerse omstandigheden werd afgelopen zaterdagmiddag de wedstrijd tussen VIOS en s.v. Batavia ’90 gespeeld. Het was zo’n dag dat de kunstijsbaan Jaap Eden voor het eerst dit seizoen open ging maar met een uur alweer dicht moest vanwege de bijzondere hoge temperatuur.

S.V. Batavia ’90 is een voetbalclub uit Lelystad ontstaan in 1990 uit een fusie tussen Stator en Zuiderzeevogels. De omwenteling van een zondag naar een zaterdagvereniging werd in het seizoen 15/16 gemaakt. Dit gebeurde met succes door promotie naar de 3e klasse.

De wedstrijd verliep grotendeels met balbezit voor Batavia maar de kansen werden gelijk verdeeld. Het eerste kwartier liet Batavia zien waarom het titelkandidaat is. Met technisch vaardig spel was Batavia heer en meester. Joy Schoonhoven had in de 6e minuut een fraaie kapbeweging waardoor hij vrij voor de keeper kwam maar ruim over schoot. Daarna had VIOS twee kansen via Jaron Dijksterhuis en een vlammend schot van Jacco Verstraten. Onder aanvoering van het sterk spelende centrale duo Joas Pol en Ruben Soppe werd ondanks de dreiging geen kans meer weggegeven.

Het beslissende moment van de wedstrijd gebeurde een minuut voor rust. Nadat een aanval van Batavia was doodgelopen, floot de prima leidende scheidsrechter van Leeuwen alsnog voor een overtreding. De voorzet leek nergens op en keeper Bahatin Selcuk stond klaar om de bal te vangen. Joas Pol liep in en doordat de keeper niets riep, raakte hij de bal met zijn hoofd. Op curieuze wijze verdween de bal in het doel 0-1.

De tweede helft was hetzelfde als de eerste. Batavia was de betere ploeg maar VIOS die uitstekend in de discipline en organisatie speelde, kreeg een paar grote kansen. Onder aanvoering van Dennis de Jong werd VIOS dreigend. In de 54e en 56e minuut legde de Jong na werkelijk prachtige acties de bal twee keer net binnen de zestienmeter klaar voor Jacco Verstraten. Beide schoten gingen net over. Ook Batavia kreeg kansen maar keeper Bahatin Selcuk had een paar goede reddingen.

Een minuut voor tijd bij een cornerbal van Batavia werd Joas Pol naar voren gestuurd. Uitblinker aan de kant van Batavia nummer 9 Joy Schoonhoven kreeg daardoor iets meer ruimte en met een mooie actie besliste hij de wedstrijd 0-2.

Batavia had de overwinningspremie binnen en VIOS kan terugkijken op een wedstrijd die binnen de mogelijkheden goed is gespeeld. Als man van de wedstrijd aan VIOS-zijde werd Maurits Visch aangewezen. Aanstaande zaterdag speelt VIOS weer thuis. Dan is de tegenstander Rood Wit uit Putten. Ook een goede ploeg maar ongetwijfeld met minder technisch vaardige spelers. Met de dezelfde discipline en organisatie gaat VIOS dan wel de drie punten in eigen huis houden.