Via OZOverbindzorg bouwen zorg-ontvangende inwoners aan hun eigen zorgnetwerk. Zo krijgen ze de best mogelijke zorg.

Sinds maart 2019 kunnen inwoners van de gemeenten Apeldoorn en Epe en de kern van Eerbeek gebruikmaken van OZOverbindzorg. Binnen een jaar zijn dat er 1.500 geworden. OZOverbindzorg is een digitaal platform voor communicatie over zorg. Via OZOverbindzorg kan een inwoner hulp- en zorgverleners en mantelzorgers uitnodigen. Zo bouwt hij aan zijn eigen zorgnetwerk en kan hij de zorg en ondersteuning zelf organiseren.

Unieke aanpak

Wethouder Lia de Waard-Oudesluijs vertelt wat de aanpak van de 3 gemeenten uniek maakt. “Ook op andere plekken in Nederland maken inwoners gebruik van OZOverbindzorg. Maar nergens op deze schaal. In onze gemeenten sluiten allerlei partijen zich aan. Denk aan huisartsen, thuiszorg, ggz- en andere ondersteunende organisaties. Ook scholen doen mee. Via OZOverbindzorg kunnen zij overleggen, vragen stellen of opmerkingen plaatsen. De zorgontvanger bepaalt zelf wie toegang krijgt. Zo krijgt hij of zij de best mogelijke zorg.”

Gemakkelijk en snel

Joshua is een van de 1.500 gebruikers van OZOverbindzorg. Hij is enthousiast: “Ik vind OZO gemakkelijk. Alles is snel te regelen, zoals mijn medicatie bij de apotheek. Ik kan ook aangeven hoe ik me voel. Gaat het slecht dan is dat snel bekend bij iedereen die het moet weten. Ik bepaal zelf wie dat zijn en houd dus de touwtjes in handen.”

Optimale samenwerking

Joshua’s hulpverlener Sanne vindt OZO vooral een klantvriendelijk systeem: “Overal staat letterlijk wat je moet doen, waar je bent en wat de stappen zijn.” En het heeft nog een voordeel, vertelt ze: “Samenwerken met en rondom een cliënt gaat veel beter met OZO. Dat geldt zeker als je te maken hebt met veel verschillende mensen, instellingen en organisaties, zoals Joshua. Het zorgt voor een optimale samenwerking in zijn netwerk.”

Aanmelden voor zorgontvangers

Wilt u zich aanmelden bij OZOverbindzorg? Bespreekt u dit dan met uw huisarts of een andere zorg- of hulpverlener. U kunt zich ook direct aanmelden via www.ozoverbindzorg.nl.

Aanmelden voor zorgprofessionals

Wilt u zich als zorgprofessionals aanmelden? Kijk op www.ozoverbindzorg.nl.