Ondanks strijdlust KCVO, 2-3 verlies tegen Turkse Kracht

door | okt 22, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Het met blessures kampende KCVO heeft deze middag tijdens de 5de wedstrijd van het seizoen weer geen punten gehaald. Het rommelt al een poosje bij KCVO, veel blessures en het elftal komt niet tot het niveau waarop zij het vorige seizoen geëindigd zijn. Vanmiddag moest de kentering worden ingezet. Good old Ron van Zuidam stond weer in de basis en dat was te merken. De verdediging van KCVO straalde weer zelfvertrouwen en rust uit.

In de eerste helft was Turkse Kracht meer in de aanval dan KCVO maar tot echte kansen kwamen zij niet. De verdediging van KCVO stond als een rots en keeper Sander Jansen van der Sligte deed wat van hem verwacht werd. Vanaf de 20ste minuut van de wedstrijd begon Turkse Kracht toch meer druk te zetten op het doel van KCVO en werd in de 21ste een kans door de verdediging van KCVO goed verijdeld.

Direct daarna nam KCVO het spel via een snelle counter over. Mooi combinatievoetbal van Melvin Balk en Edwin Stegeman resulteerde in een cornerbal voor KCVO. Door de goed genomen hoekschop van Rick Beekman ontstond een ‘kopduel’. Uiteindelijk wist Dahley Oortwijn de bal met zijn hoofd achter de doellijn te werken, 1-0 voor KCVO!

Hierna voerde Turkse Kracht de druk op en werd er veel op de helft van KCVO gespeeld. De scheidsrechter hield het spel erg kort wat resulteerde in vele vrije trappen voor Turkse Kracht. De verdediging en keeper van KCVO moesten alle zeilen bijzetten om de aanvallen van Turkse Kracht te weren. Tot dan in de 35ste minuut KCVO supersnel was in de omschakeling en in één keer volle druk zette op het doel van Turkse Kracht.

De ene na de ander aanval volgde. Mooie combinatie voetbal tussen Melvin Balk, Sem Westra, Edwin Stegeman en Rick Beekman zorgden voor gevaar voor het doel van Turkse Kracht echter zonder resultaat. In de 38ste minuut ging het precies andersom. Turkse Kracht nam het initiatief over en voerde de druk op het doel van KCVO op. In de 39ste minuut volgde een snelle aanval over de rechterkant van Turkse Kracht.

De rechtsbuiten van Turkse Kracht gaf een perfecte voorzet die meedogenloos door de spits van Turkse Kracht in werd geschoten, 1-1.  Hierna nam KCVO het initiatief weer over maar konden zij voor de rust geen potten meer breken.

Ruststand 1-1.

Direct na de rust was het weer Turkse Kracht die direct druk zette op het doel van KCVO. Door een overtreding van KCVO kende de scheidsrechter weer een vrije trap aan Turkse Kracht toe. De bal werd op +/- 30 meter van het doel gelegd maar de daarop volgende vrijschop werd netjes door de verdediging van KCVO weggewerkt. Direct hierna zette Turkse Kracht haar 2e wisselspeler in.

Hierna voerde KCVO de druk op en liet voetbal zien zoals het KCVO-publiek dat graag wil. Dit resulteerde in de 50ste minuut tot een grote kans. Edwin Stegeman veroverde de bal op het middenveld en gaf een prima ‘pass’ aan Dahley Oortwijn. Hij kwam 1 op 1 voor de keeper maar schoot de bal helaas voor KCVO er net naast. Dit had de 2-1 moeten zijn! KCVO gaf de moed niet op en ging door.

Mooie aanvallen en prima voetbal. In de 63ste minuut gaf Dahley Oortwijn een mooie voorzet vanaf links en Melvin Balk had de bal voor het inschieten maar ook deze bal werd door de keeper van Turkse Kracht tegengehouden. In de 64ste minuut, na mooi combinatie voetbal tussen Dahley Oortwijn en Edwin Stegeman werd Edwin Stegeman op onreglementaire wijze gevloerd en mocht KCVO een vrije trap, op +/- 20m, van het doel nemen. De niet goed ingeschoten bal werd probleemloos door de keeper van Turkse Kracht gekeerd.

In de 67e minuut van de wedstrijd zette Turkse Kracht haar 3de wissel in. Hierdoor nam Turkse Kracht toch even het initiatief en begon druk te zetten op het doel van KCVO. Dit resulteerde in de 69ste minuut in een schot op goal. Sander Jansen van der Sligte had de bal niet goed klem en de Turkse Kracht aanvaller schoot de bal in de rebound in, 1-2. Op dat moment tegen de verhouding in liep KCVO een achterstand op. KCVO liet het er niet bij zitten en voerde de druk op richting doel van Turkse Kracht. Hierdoor ontstond in de 74ste minuut een bijna niet te missen kans maar Dahley Oortwijn schoot de bal zo maar in de handen van de keeper van Turkse Kracht.

In de 75e minuut werd Jorick Timmer gewisseld voor Jesper Timmer. Hierdoor ontstond er meer aanvalskracht aan de zijde van KCVO. Direct daarna zette Turkse Kracht een mooie aanval in met goed combinatievoetbal. De verdediging van KCVO kwam onder druk te staan en onnodig balverlies van KCVO zorgde ervoor dat Turkse Kracht de 1-3 kon binnenschieten. Toch gaven de KCVO’ers nog niet op. De druk richting het doel van Turkse Kracht werd weer opgevoerd.

Door een blessure van Edwin Stegeman van KCVO werd Mike Diks ingebracht. KCVO bleef aanvallen en in de 86ste minuut werd een succesvolle aanval over veel schijven bij KCVO opgezet. Het daarop volgende schot van Dahley Oortwijn ging via de binnenkant van de lat in het doel van Turkse Kracht, 2-3. Hierna werd de goed spelende Tobi Bosman nog gewisseld voor Dennis Nijzing. KCVO bleef tot het eind druk zetten echter helaas zonder resultaat met als gevolg dat na deze sportieve wedstrijd de eindstand 2-3 kon worden genoteerd. Volgend week speelt KCVO uit tegen Helios. Als KCVO het niveau en vooral de strijdlust van vandaag kan vasthouden dan moeten de punten een keer gaan komen.