Foto-onderschrift:
Rechts Nick Mager en links zijn duo visser de Italiaan Luca Capucci. (Eigen foto).

 

Emst – Nick Mager, lid van Vliegvisclub Vaassen, is vorige week in het Italiaanse Aosta bij Turijn winnaar van een internationale vliegviswedstrijd. Hij bleek de beste van de 60 topdeelnemers uit geheel Europa.

Met 43 gevangen forellen op de eerste dag legde hij de basis voor zijn overwinning. In de rivier bij Point Sint Martin werd drie dagen gevist met telkens een ochtend- en een middagsessie van drie uur. Deze wedstrijden vinden plaats met duo’s.

De een vist en de ander controleert. Nick was gekoppeld aan de Italiaanse vliegvisser Luca Capucci. Nick is in Vaassen geboren en woont sinds enkele jaren in het Gelders kwartier in Emst.

Onder de deelnemers waren veel vertegenwoordigingen van nationale ploegen. Daarbij een groot aantal professionele vliegvissers. Met een enorm goede vangst op de eerste dag, waarmee hij na de eerste daag op de eerste plaats stond, werd de tweede en derde dag afgesloten met een vierde plek. Hij won daarmee het overall kampioenschap.

Het was de derde keer dat Nick aan de wedstrijd in Italië deelnam. Het eerste jaar eindigde jij als 11e , een jaar later als 8e en dit jaar dus als eerste. Hij heeft inmiddels ook al twee wedstrijden in Nederland gewonnen. Een maand geleden won hij samen met Vaassenaar Robert Sapulettte een internationale wedstrijd in het Frans Dreux.

Clubavond

De harde kern van 15 leden is wekelijks op woensdagavond in de CVO kantine bezig met het binden van vliegvissen. De club heeft in totaal 22 leden. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zij worden door de aanwezige leden graag geholpen met het maken van vliegvissen en leren hen ook de techniek bij. Dat gebeurt op ‘t Smallert.

Lang nagenieten van de overwinning kan Nick niet, want afgelopen weekend was hij al weer actief in België. Samen met de clubleden Robert, Semmy en Eddy werd deelgenomen aan een wedstrijd op het meer bij Lichtenvelde.

Bron: Arrien Scholten