Nederlaag VIOS tegen koploper UNICUM

door | apr 3, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

VIOS is er zaterdag niet in geslaagd om op eigen bodem punten over te houden aan het duel tegen de gedoodverfde kampioen Unicum. In blessuretijd kreeg een strijdend VIOS de enige en beslissende goal tegen.

Vanaf de aftrap af maakte VIOS duidelijk dat Unicum een zware middag tegemoet ging. Door de gasten uit Lelystad vroeg te attaqueren, werd Unicum in de eerste helft ver weggehouden van het eigen doel, waardoor automatisch de kopsterke spits Cees Toet onbereikbaar werd.

Aanvallend mistte VIOS de beide topscoorders Mucahid Kiliç (schorsing) en Dennis de Jong (blessure), zodat Jacco Verstraten voor deze gelegenheid in de spits geposteerd stond. Al in het begin van de wedstrijd gaf hij zijn visitekaartje af met twee schoten van afstand, die rakelings over gingen.

Nadat in de 10e minuut Rick van ’t Einde er niet in slaagde een voorzet van Mehmet Ali Akalin af te ronden, verplaatste het spel zich meer en meer naar het middenveld, waar stevige duels werden uitgevochten. VIOS hield de wedstrijd onder controle en Unicum kwam slechts sporadisch in de buurt van het VIOS doel.

Kort voor rust was het opnieuw Verstraten die dacht te scoren, maar zijn lob over de uitgelopen doelman Mike Schoonheim werd door een verdediger voor de doellijn weggewerkt, zodat beide ploegen met 0-0 de kleedkamers opzochten.