Het coronavirus houdt ons nog steeds in de greep. De overkoepelende museumvereniging adviseert om de risicogroep, dus ook de 70 plussers, niet als vrijwilliger in te zetten. Het bestuur volgt dit advies op en daardoor is ruim 75 % van de vrijwilligers niet beschikbaar. Van de 25 beschikbare suppoosten zijn er nog maar drie inzetbaar.

De oproep om extra hulp voor de zaterdag is niet onbeantwoord gebleven. De medewerkers van het museum zijn heel blij dat 8 personen zich voor de functie van suppoost hebben aangemeld. Daardoor is het mogelijk om in ieder geval op zaterdag het museum van 11.00 tot 16.00 uur weer te openen. Dit zal voor het eerst zijn op zaterdag 4 juli.

Een deel van het museum is ingericht op basis van vaste thema’s, namelijk lokale industrie en detailhandel; een kruidenierswinkel; Vaassen tijdens bezetting en bevrijding. Met nu de tijdelijke expositie ‘75 jaar Vrij’.

Dit alles is te zien in Museum Vaassen Historie aan de Dorpsstraat 73 (schuin tegenover de Hema)  Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.