Medailleregen: ZVV Minioren bij Gelderse besten

door | jun 15, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Het weekend van 9 en 10 juni zwommen de snelste minioren zwemmers van Gelderland in een finale tegen elkaar.

Zij werden vanaf de tribune van De Koekoek in Vaassen aangemoedigd door een groot publiek.

Onder hen waren tien ZVV’ers die op het startblok stapten om tenminste een persoonlijk record te halen, maar liever nog haalden zij natuurlijk een mooie medaille.

Van de 30 individuele starts bleken er maar liefst 19 goed voor een persoonlijk record. Goudhaantjes van de groep waren Sem Beekhuis (5x) en Lyke Bellert (3x). Voor Sem was er ook een zilveren medaille en brons was er voor Lyke Bellert (2x), Timo Bourgonje (1x) en Tony Ridley (1x).

De estafette zorgde voor sensatie en werd een hele spannende race. Sem Beekhuis, Maud van der Hoeve, Lyke Bellert en Timo Bourgonje wonnen het brons op de 4 x 50 meter wisselslag.

Al met al waren de resultaten van de ZVV’ers goed voor een prachtige tweede plaats in de medaillestatistieken van de wedstrijd.

Belangrijker nog was dat iedereen een mooie wedstrijd heeft beleefd en heeft kunnen racen tegen leeftijdgenoten van gelijke sterkte.

De wedstrijd haalde gezonde spanning in iedereen naar boven en was voor de meesten een eervolle afsluiter van een intensief zwemseizoen.

Voor Sem Beekhuis en Lyke Bellert wacht nog een bonuswedstrijd. Op 1 juli wordt de ‘Jaargangfinale’ gezwommen in het 50 meter zwembad van Dordrecht.

In dit allerlaatste toernooi van het seizoen zullen de zwemmers onderling uitmaken wie de snelste minioren zijn van Nederland.