Masterzwemmers ZVV meten zich aan Nederlandse mastertop tijdens ONMK

door | feb 1, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Het laatste weekend van januari stond voor 4 master zwemmers van ZVV in het teken van het Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan. Tijdens deze 4 dagen durende wedstrijd gingen zwemmers vanaf 20 jaar met elkaar de strijd aan voor het Nederlandse eremetaal en de mogelijkheid om jezelf een jaar lang Nederlands kampioen te kunnen noemen. Dit laatste doet het goed op feestjes.

Het toernooi werd afgetrapt met de langste afstand, 1500 meter vrije slag. Hier startte Marjan Rikken en zwom zich naar een niet onverdienstelijke 6e plek in haar leeftijdsklasse (25-29 jaar).
In de drie dagen die daarop startte ze nog twee keer. Echter, ze had haar kruit al verschoten en de 6e plek zal de hoogste notering blijven.

Sheila ten Voorde startte in de jongste (en een van de meest competitieve) leeftijdscategorie, 20-24 jaar. Hier liet ze zien dat ze goed met de wedstrijdspanning om kon gaan. Ze zwom op drie van de zes gezwommen afstanden een persoonlijk record, een prestatie op zich. Met als hoogste notering een 10e plaats op de 200 schoolslag.

De enige heer van het gezelschap, Wilco Steenwijk, zwom een mix van sprint en langere afstanden. Hij kwam uit in de zéér goed gevulde en snel zwemmende categorie 40-44 jaar. Hier sneuvelden veel records. De hoogste plaats die Wilco behaalde was de 5e plek. Deze zwom hij op de loodzware afstand 200 vlinder. Op de andere drie afstanden, kwam hij zeer dicht bij zijn persoonlijke record of ging hij hier zelfs onder.
De sprinter van het gezelschap, Elmi Roelofsen, had de beste papieren en maakte deze positie ook waar door 3x zilver en 3x brons bij elkaar te zwemmen. Ze kwam uit op alle sprintafstanden.

Al met al was het een zeer geslaagde en gezellig kampioenschap. Dit laatste is heel belangrijk in het masterzwemmen die als slogan heeft: ‘Fitness, Friendship and understanding’.

De masters van ZVV gaan zich nu richten op de Nederlandse Masters kampioenschappen lange baan in mei en de Europese masters kampioenschappen in Juni.