In de gemeente Epe kunnen inwoners die mantelzorg ontvangen, hun mantelzorger aanmelden voor een waardering van € 100,00 per zorgvrager. U kunt zich tot uiterlijk 1 oktober 2018 aanmelden voor deze welverdiende blijk van waardering voor mantelzorgers.

Vanaf 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het waarderen van de mantelzorgers.

De gemeente Epe heeft voor de mantelzorgwaardering in 2018 een budget gereserveerd voor mantelzorgers die langdurig, intensieve mantelzorg verlenen.
Verwerking van de aanvraag en de  toekenning van een speciale waardering heeft de gemeente neergelegd bij het Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe.

Mantelzorgers die langer dan drie maanden aaneengesloten meer dan acht uur per week mantelzorg verlenen aan een inwoner van de gemeente Epe, kunnen – als waardering voor hun inzet – in aanmerking komen voor een geldbedrag van € 100,00 per zorgvrager. De mantelzorger mag buiten de gemeente Epe wonen. De zorgvrager kan het bedrag van

€ 100,00 eventueel verdelen over meerdere mantelzorgers.

Inwoners van de gemeente Epe kunnen zich met een aanvraagformulier aanmelden voor deze mantelzorgwaardering.

Een aanvraagformulier kan opgehaald worden bij:

  • Koppel-Swoe, Kulturhus EGW, Stationsstraat 25                                            Epe
  • Wijkgebouw / Wijksteunpunt Burgerenk, Klimtuin 46 Epe
  • Kulturhus / Dorpssteunpunt Oene, Dorpsstraat 14-16 Oene
  • Dorpscentrum / Dorpssteunpunt De Hezebrink, Ds van Rhijnstraat 69 Emst
  • Wijksteunpunt Bloemfontein, de Wetstraat 12 Vaassen

 

Ook is het aanvraagformulier te downloaden op de website van Swoe www.swo-epe.nl en van de gemeente www.epe.nl.

De mantelzorgwaardering wordt uiterlijk 8 weken na de sluitingsdatum overgemaakt op de bankrekening van de zorgvrager. De zorgvrager kan het toegekende bedrag uitkeren aan één of meerdere mantelzorgers. Voor vragen kunt u contact opnemen met de cliëntondersteuner mantelzorg van Koppel-Swoe, Gerrita Elskamp. Zij is op dinsdag en donderdag telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 12.30 uur op telefoonnummer 0578-676767. Ook kunt u haar mailen g.elskamp@koppelswoe.nl.