Na aanleiding van het idee van twee spelers van de Jo11-1 heeft op woensdag 2 mei het eerste s.v. Vaassen jeugd FIFA toernooi plaats gevonden. Zo’n 20 deelnemers begonnen om 13.00 in de poulefase van het toernooi. In poules van vijf spelers werd er gestreden voor een plek in de kwartfinales. Deze wedstrijden tussen allerlei topteams uit Europa hadden de meest uitlopende uitslagen waarbij zelfs een 10-0 uitslag niet ontbrak.

Na twee uur wedstrijden in de poulefase gingen de nummers één en twee van alle poules door naar de kwartfinales. Doordat er op zowel de Playstation als de Xbox werd gespeeld, moesten een aantal spelers wisselen van console. Dit was voor de spelers geen probleem, de kwartfinales waren erg spannend. Dit bleek wel uit het feit dat bij één wedstrijd een verlenging nodig was en bij één de beslissing zelfs na het nemen van penalty’s viel.

De vier winnaars van de kwartfinales namen het in de halve finales tegen elkaar op, waar wederom één wedstrijd pas na het nemen van penalty’s beslist werd. Deze wedstrijden resulteerde in de finale tussen de gebroeders Finn en Levi van Dijken, oftewel Manchester City tegen Real Madrid. De broederstrijd werd gewonnen door de oudste van de twee (4-0). Waardoor Levi van Dijken zich de eerste winnaar van het s.v. Vaassen jeugd FIFA toernooi mag noemen.