Lente- & Zomeruitjes SWO/E: Vestingstad Elburg

door | jul 9, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

In de maanden april t/m augustus 2017 organiseert SWO/E Welzijn en Ondersteuning Epe verschillende activiteiten voor 50 plussers uit de Gemeente Epe.
Een programmaboekje is verkrijgbaar bij het kantoor van de SWO/E aan de Stationsstraat 25 in Epe en de Wieken in Vaassen.

Dinsdag 25 juli gaan we een bezoek brengen aan Elburg.
Het oude vestingstadje Elburg is al een bezienswaardigheid op zich.
Dit stadje heeft nog steeds zijn middeleeuwse, rechthoekige stratenplan en is omringd door prachtige wallen, visrijke grachten en stukken stadsmuur. Het mooie Hanzestadje aan het Drontermeer, het vroegere IJsselmeer, waar we beginnen met een uitgebreid lunchbuffet bij “Café Restaurant Haas”.

Daarna kunt u zelf Elburg verkennen. Dus lekker wandelen, terrasje pikken, winkelen of een museum bezoeken. Bijvoorbeeld “Sjoel”, het Joodse museum, of het Gemeente museum, of het Orgelmuseum of de museumsmederij “De Hoef”.
Om 15.30 uur worden we bij het kleine museum van de visafslag verwacht aan de havenkade in Elburg. (u moet wel een trapje kunnen oplopen).

We luisteen naar een deskundige gids met een verhaal over het rijke visserij-verleden van Elburg. Daarnaast wordt iets vertelt over de visserijtechnieken en zal de afmijnklok worden gedemonstreerd . Dit duurt ongeveer een uur. Dan gaan we richting huis en zijn om ongeveer 17.30 uur weer in Epe.
Voor meer leuke uitjes zie onze website: www.swo-epe.nl

Vertrek Kulturhus EGW Epe: 11.00 uur
Kosten: € 26,75 inclusief het genoemde
Opgeven voor 18 juli bij de SWO/E 0578-620988

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: