Wat is er nou leuker, dan een appel helemaal in je ééntje opeten? Helemaal speciaal voor jou. Zo veel appel als jij wilt. Wat leuker is dan een appel in je ééntje eten? , Een appel met elkaar eten !

Het muizenholletje in de Hezebrink was donderdagochtend 11 oktober helemaal leeg ! Alle peuters waren omdat het Kinderboekenweek was, in een lange rij naar het bibliotheek steunpunt Hezebrink/ Emst gewandeld. Maar 10 meter lopen! Hopelijk blijven de peuters de bibliotheek Emst vinden. Vandaag was in elk geval een goede eerste kennismaking.

Aangekomen in ‘de bieb’ kregen ze allemaal een plekje op de bank. Harry Kouwenhoven, de coördinator, samen met de vrijwilliger Jan Wouter van der Straaten stonden klaar om de peuters op te vangen. Toen iedereen zat startte het verhaal.

Bram, een dikke worm, knaagde en knaagde dwars door een hele mooie appel heen. Hmmmm, wat was dat lekker! Even leek het geluk plotseling te stoppen. Een andere worm kwam van de andere kant aangeknaagd ! “Wat is dat nu! ” riep Bram boos ! “Dit is mijn appel, Ik was het eerst ! ! ” Het leek even op een ruzie uit te draaien. Al spoedig kwamen de beide wormen tot de conclusie dat samen delen eigenlijk veel leuker is ! Daarna hadden de twee wormen het nog héél gezellig. Héél gezellig én toch nog genoeg appel.

Na het verhaal was er ook nog een verrassing voor de bibliotheeekvrijwilligers! De peuters hadden een mooie rode appel getekend en ingekleurd. Op de foto zie je die bij Sonja Scheepens, de oudste vrijwilliger. (93) Vlak voor het vertrek naar de eigen peuterspeelplaats was er voor elke peuter nog een mini, mini doosje rozijntjes en voor iedereen een klein boekje. De hele groep ging weer in een lange rij naar het eigen Muizenholletje. “Leuk al die boeken”, concludeerde Bram van drie.