Zondag 20 mei, 1e pinksterdag, is Kevin Splinter de laatste pupil van de week van dit seizoen. Het eerste elftal van KCVO speelt dan om 14.00 uur de laatste thuiswedstrijd tegen de Witkampers.

Kevin Splinter is 9 jaar en zit in groep 6 van de Gerardus Majella. Ook Kevin is eerst bij de Worldcup van KCVO begonnen. Via de F4 en de F3 speelt hij nu in de JO11-3.

Kevin heeft zijn positie in de goal gevonden. De eerste jaren was hij voetballer en keeper, maar nu staat hij (bijna) het hele seizoen onder de lat. Hij heeft dit seizoen bij één wedstrijd een helft gevoetbald en direct twee keer gescoord. Hij voegt er direct aan toe dat plezier en winnen heel belangrijk zijn.

Zijn favoriete club in Nederland is Feyenoord en Jörgensen vindt hij de beste speler.  Ook Jones vindt hij heel goed.

De beste club en speler in het buitenland weet hij niet echt, hij kijkt ook niet zoveel buitenlands voetbal. Hij heeft meer met het vissen en laat dan ook trots zijn viskoffertje zien. Kevin weet er heel veel over te vertellen. Toen ik vroeg naar de hobby’s zei hij ook direct “vissen, gamen en voetballen”.

Dat komt mooi uit, aangezien de JO11-3 als uitje zaterdagmiddag gaat vissen bij ‘t  Smallert. Daar kan hij zijn teamgenoten alles goed uitleggen. Toen ik Kevin vertelde dat hij pupil van de week zou worden was hij heel erg verrast. Maar echt spannend? “Nee” zei hij….met een gespannen mondje.  Namen van de spelers van het eerste elftal van KCVO weet hij nog niet, maar daar komt tijdens de wedstrijd wel verandering in. Na lang nadenken gaf hij zijn voorspelling voor de wedstrijd. Hij voorspelt dat KCVO met 3-2 gaat winnen.

Wij wensen Kevin heel veel plezier