FOTOBIJSCHRIFT
Bij het Vaassense jongerencentrum Triton vindt zaterdag 15 december een kerstmarkt plaats. De organisatoren (v.l.n.r.: Shamira Sangers, Gerbrand Gerritsen, Ebu Aslan en Wijnand Huisman) vertellen: “Kom zaterdag allemaal eens kijken wat de jongeren hier zoal doen. Er zijn hapjes en drankjes. Ook leuk? De opbrengst van de kerstmarkt wordt gebruikt om het jongerencentrum op te knappen.” (EIGEN FOTO)

 

 

VAASSEN – Het jongerenwerk van Koppel-Swoe houdt zaterdag 15 december een kerstmarkt in en rondom jongerencentrum Triton in Vaassen. Jongerenwerker Gerbrand Gerritsen vertelt: “Veel Vaassenaren weten eigenlijk helemaal niet zo goed wat wij hier allemaal doen voor de diverse groepen jongeren. Daarom nodigen we een ieder komende zaterdag uit. We willen jongerencentrum Triton hierdoor nog nadrukkelijker op de kaart zetten.”

Naast aandacht genereren, heeft de kerstmarkt nog een ander doel. Het geld dat deze dag verdiend wordt met de eigen gemaakte hapjes en drankjes komt namelijk rechtstreeks terug bij de jongeren. Meer specifiek nog: “het geld wordt besteed aan het gebouw Triton. We willen dit welbekende Vaassense jongerencentrum gezelliger en aantrekkelijker maken voor alle doelgroepen. Al het verdiende geld wordt daar voor gebruikt.”
Samen met de jongeren zijn jongerenwerkers Gerritsen en Ebu Aslan druk in de weer om alle laatste dingen rondom de kerstmarkt te regelen. Ook Wijnand Huisman, sociaal beheerder van Triton, helpt mee. Het drietal vertelt verder: “Samen hebben we de afgelopen weken veel bereikt. We hebben vele ondernemers benaderd waar we goederen van gekregen hebben. We zien daardoor dat het jongerencentrum écht leeft in de gemeente.”

Flyers verspreiden
Dat gevoel heerst overigens ook bij de jongeren zelf. Die helpen dus nadrukkelijk zelf mee met de organisatie van de kerstmarkt. De jongeren zelf hebben alvast een flyer gemaakt die vervolgens in de buurt verspreid is. Shamira Sangers (15), één van die jongeren, vertelt: “Triton is voor onze vriendenclub maar ook voor heel veel andere Vaassenaren echt een fijne plek om te zijn. Buiten hangen is geen optie, het is veel fijner om hier binnen te zijn. Om te kletsen, te gamen of om een spelletje te spelen.” Shamira en haar vrienden zijn bijvoorbeeld iedere dinsdagavond in Triton te vinden. “Dan is het mooi dat je mee kunt helpen om de ruimte waar je bent, nog wat mooier te maken.” Gerritsen, tot slot: “De kerstmarkt op zaterdag 15 december begint om 14.00 uur. Het duurt tot ongeveer 21.00 uur. We hopen op een druk bezochte kerstmarkt zodat we Triton uiteindelijk nog meer onder de aandacht kunnen brengen.“