KCVO verliest van koploper Wijhe

door | dec 10, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Zondagmiddag kwam koploper Wijhe op bezoek bij KCVO op Sportpark de Egelbeek. Wijhe wenste ook de Egelbeek als ranglijstaanvoerder te verlaten en maakte direct duidelijk dat het was gekomen om met gecontroleerd spel de aanval te zoeken.

Met verzorgd opbouw spel probeerde Wijhe om KCVO in de verdediging te drukken hetgeen resulteerde in de openingsgoal in de zesde minuut: een hoge voorzet werd niet goed beoordeeld door de KCVO defensie en de 0-1 was daar. Vervolgens nam KCVO het initiatief over.

Met een gezonde dosis werklust zochten de zwart-witten verwoed de aanval hetgeen in de negentiende minuut resulteerde in een lange sprint van Dahley Oortwijn die net voorlangs ging. Uit een corner vlak daarna werden Stan Hagen en Edwin Stegeman gevaarlijk maar troffen helaas geen doel.

Zoals het in het voetbal vaak gaat wordt het afgestraft als je zelf de kansen niet benut: uit een lange uittrap van de keeper van Wijhe ontstond een kans voor Wijhe die ongelukkig door een eigen verdediger van KCVO  in eigen doel werd gewerkt: 0-2. KCVO bleef de aanval zoeken en goed uitkomen van keeper Rico Bronsink voorkwam een zekere tegentreffer. Toch zorgde foutief uitverdedigen vlak voor rust voor een 0-3 ruststand.

Direct na rust probeerde KCVO met man en macht de opgelopen achterstand ongedaan te maken. Het was Niels Weultjes die met een goede schietkans het doel van Wijhe onder vuur nam maar  helaas ging het schot over. KCVO kreeg daarna een tegenvaller te verwerken omdat Tobi Bosman met een hamstringblessure naar de kant moest. Sam van Dongen viel voor hem in.  KCVO probeerde het wel maar Wijhe was oppermachtig.

Na een uur spelen legde een speler van Wijhe aan voor een schot hetgeen onhoudbaar in de bovenhoek verdween: 0-4. KCVO kreeg na deze tik ook nog een penalty tegen die vakkundig door Rico Bronsink werd gestopt. Echter kort daarna werden ook de 0-5 en de 0-6 gescoord  waardoor Wijhe terecht de punten meenam.

KCVO speelt volgende week de laatste wedstrijd van 2018: uit tegen Robur et Velocitas, aanvang 14.30 uur.