KCVO verliest onnodig van SV ZWOLLE

door | dec 3, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

KCVO met de 17 jarige Rico Bronsink op doel, begon de wedstrijd tegen sv Zwolle onrustig .

De gastheren uit Zwolle hanteerden veelal de lange bal en dat was af en toe heel  lastig te verdedigen voor de KCVO defensie. Helaas ging KCVO mee in het hanteren van de lange bal, alleen bij de Vaassenaren onbrak het vaak aan zuiverheid.

Er ontstond uit een van die lange ballen toch nog een redelijke kopkans voor Rick Beekman, doch de bal ging net naast. Even later werd een goede voorzet van Daniel Hulleman gemist. Niet lang daarna volgde er een strak schot op het KCVO doel door een van de Zwolse spitsen.

De bal ging rakelings naast. Even later werd een cornerbal van de Vaassenaren door verdediger Stan Hagen keihard ingekopt, echter de Zwolle doelman slaagde er met moeite in een doelpunt te voorkomen. De rust werd ingegaan met een 0-0 stand.

De tweede helft startte KCVO ongewijzigd. De allereerste aanval van de Vaassenaren leverde direct al een vrije kans voor Edwin Stegeman op, die de bal tegen de Zwolle keeper schoot. In de scrimmage die hieruit volgde viel de bal voor de voeten van Mike Hendriks, die jammerlijk miste. Melvin van Ast werd ingebracht voor de geblesseerde Edwin Stegeman.

Kort daarna werd een gevaarlijk schot van een van de Zwolse spitsen uitstekend gered door keeper Bronsink. Enige minuten later werd Melvin Balk met een steekbal aangespeeld, hij kwam uitstekend door maar helaas trof zijn schot de lat van het Zwolse doel. De gastheren bleven levensgevaarlijk met snelle uitvallen over de vleugels, maar leverden vooralsnog geen problemen op voor het KCVO doel.

Een geweldig schot van Andy Klomp vloog rakelings over het sv Zwolle doel. Uit de tegenaanval welke weer op snelheid over links door de Zwollenaren werd uitgevoerd, volgde een strakke voorzet en door niet voldoende attent reageren door de KCVO verdediging, kon de Zwolse spits de  1-0 binnenkoppen.

Vanaf de aftrap volgde een mooie aanval van KCVO, welke alleen door een overtreding onderbroken kon worden. De door Stan Hagen vanaf zo’n twintig meter uitstekend genomen vrije trap spatte ook nu weer op de lat van de thuisploeg uiteen.

Door het missen van een aantal goede mogelijkheden op een overwinning keerde de ploeg uit Vaassen helaas weer met lege handen huiswaarts.