Het wil maar niet lukken bij KCVO. Ook de vierde competitiewedstrijd ging verloren. In en tegen Lochem leed het een smadelijke 5-0 nederlaag.

 De werklust was er wel maar het vertoonde spel begint toch wel zorgen te baren in het Vaassense kamp. Aanvankelijk zag het daar niet naar uit want in de beginfase was KCVO dicht bij een doelpunt. Jesper Timmer zette over de linker kant een rush in en zijn schot ging maar rakelings over.

Even later had een mooie 1-2-combinatie tussen Dahley Oortwijn en Rick Beekman beter lot verdiend. Sportclub Lochem kroop uit zijn schulp en zette daar een paar goede aanvallen tegenover. Een onterechte vrij trap was er voor nodig om binnen het kwartier op voorsprong te komen. De bal werd in de doelmond geplaatst en door miscommunicatie in de Vaassense defensie werd de thuisclub een niet te missen kans geboden (1-0). Rick Beekman probeerde de stand gelijk te trekken maar zijn schot ging over.

Lochem was in deze fase duidelijk de bovenliggende partij en zette KCVO meteen onder druk. De gasten kregen dan ook nauwelijks mogelijkheden om een goede aanval op te zetten. De snelle Lochemse rechtsbuiten was een plaag voor de Vaassense verdediging.

Uit een van die plaagstoten belandde de bal tegen de paal. Dahley Oortwijn deed met een goede actie wat terug maar zijn inzet verdween in het zijnet. Tobi Bosman gaf een scherpe voorzet en het was misschien wel illustratief voor het Vaassense team hoe twee spelers in hun overactiviteit elkaar omver liepen en de kans om zeep hielpen. Net voor het sluiten van het eerste bedrijf viel de nekslag na een scherpe combinatie door de as van de verdediging de 2-0.

Onnodig balverlies was er de oorzaak van dat vijf minuten na rust de stand al naar 3-0 werd getild. KCVO was de kluts volledig kwijt en even later was het al weer raak. In eerste instantie pareerde doelman Sander Jansen van der Sligte een venijnig schot maar de bal kwam precies voor de voeten van een Lochemse aanvaller (4-0). KCVO-trainer Van der Kuil probeerde door middel van wat mutaties de bakens te verzetten.

Zo mochten Sem Westra en Jermo Islek proberen wat aan de achterstand te doen maar ook zij konden geen gaatje vinden in de stugge achterhoede. Ook verdediger Roy Nijzing werd ingebracht. Al met al was het een onsamenhangend geheel en het werd van kwaad tot erger. Zelfs de 5-0 kwam in de slotfase nog op het scorebord. De spits tikte de bal achter zijn standbeen langs in het vijandelijke doel.

Volgende week mag KCVO het opnieuw proberen als het in de thuiswedstrijd Turkse Kracht ontvangt, aanvang 14.00 uur.

 

Opstelling KCVO: Sander Jansen van der Sligte; Tobi Bosman, Dennis Nijzing, Samuel van Dongen en Jorick Timmer; Melvin Balk, Rick Beekman, Niels Weultjes; Edwin Stegeman, Dahley Oortwijn, Jesper Timmer. Ingevallen: Sem Westra, Jermo Islek en Roy Nijzing.