KCVO overklast door koploper

door | mei 7, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

KCVO is donderdagavond van een koude kermis thuis gekomen. Tegen koploper Warnsveldse Boys ging het met 5-1 onderuit.

Al vrij snel bleek dat KCVO een gewillige opponent tegenover zich had. Warnsveldse Boys staat ook niet voor niets bovenaan en heeft de kans op het kampioenschap in eigen hand. De Boys trokken fel van leer en lieten van begin af aan zien wie de beste waren. Ze bestookten meteen het Vaassense doel en doelman Sander Jansen van der Sligte moest direct al een paar keer handelend optreden.

KCVO kon vooral in de eerste helft maar moeilijk vat op de tegenstander krijgen en moest lijdzaam toezien hoe de spelers van de thuisclub elkaar moeiteloos konden vinden. De ploeg uit Warnsveld wist wel raad met de hun geboden ruimte en sloeg na een kwartier al genadeloos toe (1-0). Tien minuten later werd weer een aanval over links niet goed beoordeeld en de voorzet werd simpel binnen getikt (2-0). Van alle deze avond gescoorde doelpunten was die van KCVO wel de mooiste.

Sem Westra behandelde een dieptepass goed en legde breed af op Rick Beekman die vanaf zo’n meter of twintig de bal precies in de kruising schoot (2-1). KCVO putte moed uit deze schitterende goal en kreeg zelfs de mogelijkheid op de gelijkmaker. Dahley Oortwijn omspeelde de keeper en verzuimde daarna om voor te geven op Melvin van Ast die in kansrijke positie stond. Hij schoot echter zelf maar zijn inzet kon net voor de doellijn door een verdediger weggewerkt worden.

Des te smadelijker was het dat uit de daaruit volgende tegenaanval de thuisclub het overzicht wel wist te behouden en de 3-1 konden aantekenen. Freewheelend stevenden Warnsveldse Boys op de rust af en waren zelfs nog in staat om in de blessuretijd via een paar makkelijk uitgevoerde combinaties de 4-1 te scoren.
In de rust werden een paar wissels toegepast en mochten Dennis Nijzing en Edwin Stegeman proberen wat aan de forse achterstand te doen. KCVO kreeg een mooie gelegenheid de score een wat draaglijker aanzien te geven en het was weer Dahley Oortwijn die de keeper knap omspeelde.

Zijn voorzet bereikte echter de meegekomen spelers niet. Rick Beekman werd even later mooi vrijgespeeld maar hij kreeg de bal niet goed onder controle. Hoewel Warnsveldse Boys de teugels wat lieten vieren bleven ze toch niet ongevaarlijk. Knap keeperswerk van Sander Jansen van der Sligte voorkwam een monsterscore want het rammelde bij de gasten aan alle kanten.

De jeugdige Roy Nijzing mocht bij KCVO de gelederen nog komen versterken maar hij kon ook geen potten breken. Vijf minuten voor het einde moest de KCVO-goalie toch nog de gang naar het net maken. De kampioensploeg in spé voerde een snelle aanval goed uit en zette de 5-1 eindstand op het scorebord.
Op zondag 13 mei speelt KCVO om 14.00 uur de uitwedstrijd tegen Albatross.

Opstelling KCVO: Sander Jansen van der Sligte; Tobi Bosman, Mike Hendriks, Ron van Zuidam en Andy Klomp; Niels Weultjes, Rick Beekman en Melvin Balk; Melvin van Ast, Dahley Oortwijn en Sem Westra. Ingevallen: Edwin Stegeman, Dennis Nijzing en Roy Nijzing.