Op zaterdag 25 augustus zal de jaarlijkse jongdierendag worden gehouden

voor de leden van kleindierenvereniging Vaassen en Omstreken . Zij hebben met 18 fokkers 147 dieren ingezonden dat zijn 71 konijnen, 29 hoenders, 26 dwerghoenders en 11 sierduiven en naar jaren van afwezigheid weer 10 cavia’s. Om deze dieren te beoordelen op diverse onderdelen zoals type en bouw maar ook op kleur en andere eigenschappen zijn er vier keurmeesters uitgenodigd. Voor de konijnen en cavia’s hebben we dit jaar de heren Th. van’t End en F. Verrijdt, voor de hoenders en dwerghoenders is dat de heer A. v. d. Streek.

De sierduiven die zijn ingezonden zullen door de heer B.G. Beekhuis worden beoordeeld. Op deze jongdierendag waar veel leden elkaar weer voor het eerst dit seizoen treffen met de jonge dieren, is het dan ook mogelijk om met de keurmeesters te overleggen wat goede of foute eigenschappen zijn van hun ingezonden dieren, en waar men op moet letten om hun ras te verbeteren. Rond 15.00 uur zal de prijsuitreiking zijn, deze prijzen worden dit jaar aangeboden door de familie

Corinne Abbekerk en Rob Feber uit Apeldoorn. De jongdierendag begint om 9.30 uur, u bent deze dag tot 16.00 uur welkom om te ervaren waar onze leden mee bezig zijn, om deze mooie rassen in stand te houden en te verbeteren voor in de toekomst. Het adres is de Rank, Torenstraat 15 te Vaassen.

De toegang deze dag is gratis.