Niet alleen de nieuwe Prins en Prinses van Carnavalsvereniging De Rossumdaerpers uit Vaassen worden dit jaar op de Elfde van de Elfde gepresenteerd, maar bij de start van het feestseizoen weten de kinderen in het dorp en wijde omgeving die dag óók wie hun voorgangers bij de festiviteiten worden. Dat gebeurt al ’s middags vanaf 14.00 uur in de gehoorzaal en het restaurantgedeelte van dorpscentrum De Wieken.

In tegenstelling tot de volwassenen zijn de jeugdige gelukkigen niet één jaar, maar zowel tijdens het vierdaagse evenement in 2019 als 2020 Jeugdprins, Jeugdprinses en Jeugdadjudant. Over een jaar wisselen de Prins en Adjudant overigens wel van functie. Zij nemen de taken over van Nick van Leeuwen, Lisa van Hartskamp en Sven van de Veen, die dan meteen officieel afscheid nemen. Het aftredende trio draagt immers op 11 november de versierselen over.

Het wordt een gezellige middag, waarbij iedereen al vast in de stemming kan komen voor het feest dat van 2 tot en met 5 maart wordt gehouden. Op zondag 3 maart staat de jeugd centraal bij de activiteiten met ’s middag de kindermiddag met een spetterend programma en ’s avonds is het enige avondfeest, waarop ook jongeren van twaalf tot zestien jaar kunnen meevieren met de volwassenen.