Interview met Prinsenpaar der Rossumdaerpers Frank Mentink en Linda Casteel

door | feb 7, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Een bijzonder moment voor het team van Vaassen Actief. We mogen een heus prinsenpaar gaan interviewen. En niet zomaar één, ons eigen carnavalspaar; Frank Mentink en Linda Casteel.

Nog voordat het feest volop los zal barsten in het weekend van 10 februari ontmoeten wij hen in (hoe kan het ook anders) Residentie Café Bar De Ruif. Na even gesproken te hebben over de galerij met 10 voorgaande prinsenparen, settelen we ons en kan het vragenvuur beginnen.

Waar wij natuurlijk als eerste nieuwsgierig naar zijn, is of zij elkaar al kenden voordat zij als prinsenpaar door het leven gaan. De traditie in Vaassen is dat de oud-prinsen en oud-prinsessen het nieuwe prinsenpaar voordragen. Dit blijkt bijzonder en uniek ten opzichte van andere verenigingen, waar de prins ‘zijn prinses’ zelf kiest. Het paar blijkt elkaar al te kennen via gezamenlijke kennissen. De kans zit er dan natuurlijk in dat je, als toegewezen paar, elkaar niet kunt luchten of zien. Maar zoals zij zelf zeggen; ‘we hebben het enorm gezellig samen’. En ik moet zeggen, tijdens het interview blijkt dit ook.

Beide zijn geboren Vaassenaren. Frank heeft nog een tijdje in Epe gewoond, maar de liefde bracht hem toch terug naar Vaassen. Gesproken over de liefde… hoe enthousiast waren de partners van Linda en Frank eigenlijk over het aanstaande ‘carnavalshuwelijk’? Dit bleek net als van hun werkgevers een enthousiaste reactie. Voor zowel de thuissituatie als de werksituatie heeft het impact. Dus op het moment dat de vraag werd gesteld, hebben zij beide goed overleg gehad. Voor de vriend van Linda is het extra bijzonder. Erik is namelijk al 1 van de Raad van Elf (of achttien eigenlijk) en viert jaarlijks al 4 dagen feest in Rossumdaerp. Dat Linda dit samen met hem nu zo mag beleven is bijzonder te noemen. De vriendin van Frank, Ellen, was ook direct enthousiast. Zij viert al jaren carnaval in Vaassen en haar zusje Marloes mocht al eens prinses zijn.

Lang nadenken over DE vraag hoefden beide niet. Zij ervaren het beide als heel bijzonder om dit mee te mogen maken. Al voorafgaand aan het feestweekend hebben zij verschillende verplichtingen. In Vaassen zelf, maar ook bij andere carnavalsverenigingen. En steeds maken zij weer iets nieuws mee. Linda merkt op, dat het wel heel bijzonder is hoe zij begeleid worden door leden van de Raad, de oud-prinsen en prinsessen en het bestuur van de Rossumdaerpers. Zij voelen zich in de nieuwe situatie nooit alleen en zijn direct opgenomen in de hechte groep.

Als ik vraag naar welk moment ze het meeste uitkijken zijn ze het samen eens. De optocht van zaterdag, met daarbij natuurlijk het moment van de sleuteloverdracht door de Burgemeester. Het feest gaat van start!

Naast feesten en plezier is er natuurlijk ook een heel praktische kant. Want de kleding, de kapper en de steek. Hoe zit dat nou? Voor Prins Frank is het niet moeilijk. Hij heeft een prachtig (warm) pak met bijbehorende steek en staf. Die staf is nog wel een dingetje. Naast de prins mogen alleen de prinses en de adjudant deze tijdens de feestdagen vasthouden. De leden van de Raad zijn er gek op om deze in handen te krijgen, want dan geldt de afspraak; de prins geeft een rondje.

De kapster van Linda, Karin Hofstee, vindt het haar van Linda een verademing. Lang haar en eigen krullen, daar kunnen mooie creaties van gemaakt worden. Linda is ook heel blij met Karin en erg enthousiast over de creaties die gemaakt worden. Linda heeft twee jurken, iets dat uitzonderlijk is. Zoals een echte vrouw betaamd, kon zij niet kiezen en besloot voor twee jurken te gaan. Daarbij draagt zij een bontje, dat elk jaar door de prinses wordt gedragen. Op de vraag of zij ook vier dagen schoenen met hakken gaat dragen is ze duidelijk.  Het wordt in ieder geval een lage hak, want anders ben ik groter dan Frank. En de gympies gaan voor de zekerheid wel mee.’

Na het interview staat er nog iets op hen te wachten; op het moment van interviewen is namelijk bij beide de voortuin en het huis versierd. Daarom: “Het feest kan beginnen, want Frank en Linda zijn binnen”.

 

Auteur; Monique Zweekhorst Vaassen Actief

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: