In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie WHO onderzoeken de Chinese autoriteiten het coronavirus. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Patiënten met nieuw coronavirus

In Nederland is 27 februari de eerste patiënt met het virus gevonden. Deze patiënt verbleef hiervoor in de Lombardije (Italië). De meeste patiënten komen uit de regio Wuhan of zijn in deze regio geweest. Ook buiten China is het virus opgedoken, onder andere in Japan, Thailand, de Verenigde Staten (VS), Duitsland, Frankrijk, Noord-Italië, Zuid-Korea en Iran.

Heeft u klachten en bent u in een land geweest met corona?

Bekijk dan de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) of u de huisarts moet bellen.

Reizigers

Gaat u binnenkort op vakantie? Bekijk dan het actuele reisadvies.

Meer weten?

Kijk voor actuele informatie en voor vragen en antwoorden over het coronavirus op de site van het RIVM. Heeft u, na het lezen van de vragen en antwoorden, nog vragen? Neem dan contact op met GGD Noord- en Oost-Gelderland, telefoonnummer 088 – 443 00 00.