De Stichting Vrijheid in de gemeente Epe had een breed programma rond de thema’s herdenken, beseffen en beleven van 75 jaar vrijheid. Door het corona virus ging dit niet door. In  samenwerking met de ‘Stichting Broken Wings 40 – 45’ nam het museum hieraan deel met de expositie ‘Vaassenaren van IJssellinie tot Grebbeberg’.

De expositie  heeft lang op bezoekers moeten wachten maar zaterdag 4 april gaan de deuren weer open. Iedere zaterdag is de expositie van 11.00 tot 16.00 te bewonderen.

 

Een deel van het museum is ingericht op basis van vaste thema’s, namelijk lokale industrie en detailhandel; een kruidenierswinkel; Vaassen tijdens bezetting en bevrijding. Met nu de tijdelijke expositie ‘75 jaar Vrij’. Dit alles is te zien in Museum Vaassen Historie aan de Dorpsstraat 73 (schuin tegenover de Hema).

Door het coronavirus is het museum  voorlopig alleen op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur open. De richtlijnen van het R.I.V.M. worden gevolgd. Volg onze website en onze facebook pagina voor het laatste nieuws over de openingsdagen.
Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.