De omstandigheden voor een mooi feest zijn natuurlijk aanwezig met de ongekend geweldige temperaturen van deze periode. Die hadden ook hun uitwerking op de oktoberfestiviteiten van carnavalsvereniging De Rossumdaerpers. Zaterdag verliep het Vogelschieten immers in een ongedwongen sfeer met Angelique de Bruijn als nieuwe Koning van Vaassen, waarna het middagfeest en het Bier und Weinfest heerlijk ontspannen waren.

,,Het is altijd een belangrijke reden voor het succes dat de mensen op de tafels en banken mogen staan tijdens het Bier und Weinfest, maar dat er tegelijkertijd niemand zich hoeft te melden bij de EHBO”, realiseerde voorzitter Rob Hoppenbrouwer zich na afloop. Zeker dat laatste was weer het geval. ,,Over Die Dorfer hoef je eigenlijk weinig te zeggen. Die mannen beheersen het muziek maken en het entertainen van mensen zit in hun bloed. De optredens waren weer uiterst professioneel en de sketches leuk.”

Ook over Anita’s Schlager Parade en de afsluiting van DJ Remco was de club uiterst te spreken, want bij die onderdelen van het programma vermaakte het publiek zich eveneens uitstekend en deden de feestvierders volop mee met de optredens. Hoppenbrouwer zag voorts iets anders: ,,Zeker 95 procent van de mensen dost zich tegenwoordig uit met een tenue dat past bij het feest. Dat is echt top om te zien.”

Eerder was de middag al verlopen op een manier zoals de vereniging zich wenste. Het prachtige weer weerhield sommige mensen om er toen al te zijn, maar dat kon de feestelijke stemming bij het feest en het Vogelschieten niet temperen.

Voor het laatstgenoemde onderdeel van het programma, dat wordt gehouden op initiatief van en in samenwerking met het Sint Maartengilde uit Epe, hadden zich 39 mensen ingeschreven. Het evenement dat net als vorig jaar indoor werd gehouden, leverde na een aantal jaren weer eens een vrouwelijke winnares op.

  Foto: Angelique de Bruijn de nieuwe Koning van Vaassen

Eerst was het nog wel Leo Hagen die na 56 schoten de rechtervleugel neerhaalde, vervolgens werd de linker na 78 schoten een prooi voor Jeroen Bourgonje. Daarna tekende Maik Weultjes voor het neerhalen van de kop bij het 125e schot. Melvin van Ast zorgde er bij de 131ste poging voor dat de staart viel. Waar deze onderdelen van de houten vogel relatief snel vielen, duurde het hoogtepunt juist iets langer. Na 195 schoten ging echter ook de romp naar beneden en mocht Angelique de Bruijn zich de nieuwe Koning van Vaassen noemen. Zij werd natuurlijk met Gilde eer gehuldigd door het Sint Maartengilde en is de vertegenwoordigster van Vaassen bij het gemeentelijke Vogelschieten op zaterdag 3 november in Epe.