Door Henk Boeve

Wie kan zich nog herinneren dat jaren geleden in Emst ieder jaar een tuintjeskeuring was? Met andere woorden “Wie had toen de mooiste tuin in Emst?”. Emster Belang was destijds de initiatiefneemster hiervan. Nu moesten ze eigenlijk doen “Wie heeft de mooiste sfeer straatverlichting in de Gemeente Epe?”. Met kop en schouder zou dan de Hoofdweg in Emst als winnaar tevoorschijn komen.

Wanneer je vanuit Epe Emst binnen komt rijden, zie je de straatverlichting al ter hoogte van de harpspeelster aan de Eperweg. Dit gaat helemaal door tot iets verder dan de Spar winkel aan de Vaassenseweg. Aan iedere lantaarnpaal hangt een prachtige sfeerverlichting. Totaal staan er rond de 50 lantaarnpalen.

Karin Hertgers van “Emst Onderneemt” is dan ook maar wat trots.

“In het verleden hadden wij allemaal vlaggetjes hangen aan de lantaarnpalen. Deze waren eigenlijk aan vernieuwing toe. Maar wij wilden wat anders. In ieder geval geen vlaggetjes meer”. Maar wat dan wel, zegt Hertgers. In de donkere wintermaanden als je dan de kom van Emst kwam binnenrijden was het maar een donkere vertoning. Totaal geen uitstraling.

Na wat heen er weer gepraat waren we eruit. Er moest een sfeerverlichting komen. Snel hadden we een leverancier gevonden die ons kon leveren wat wij zochten. Toch heeft de sfeerverlichting nog geruime tijd opgeslagen gelegen. Zoals velen wel weten heeft de Hoofdweg een forse vertraging opgelopen met de renovatie. Maar gelukkig, de Hoofdweg is klaar.

Dus nu aan ons om de sfeerverlichting te bevestigen., Zaterdag 3 november jl. was het dan zover. Een tweetal (oud) Emster ondernemers, Jan Huis in ´t Veld en Rolf Wesselink, hadden zich aangeboden om de sfeerverlichting te bevestigen. En dat is prima gelukt, zegt Karin Hertgers.

De kosten van de sfeerverlichting is niet alleen betaald door “Emst Onderneemt”, maar ook door Emster Belang en er is een donatie ontvangen uit het Rabofonds. En we mogen in dit geval de Gemeente Epe ook niet vergeten. Zij hebben ervoor gezorgd dat op iedere lantaarnpaal steuntjes kwamen om de verlichting te bevestigen, aansluitingspunten en stopcontacten.

De bedoeling is dat de sfeerverlichting blijf hangen tot eind februari.